SMS kredi nedir? - Kredi Denizi?


SMS krediler şu sıralar en popüler kredi şekli haline geldi.

Peki ya neden? Hızlı olduğu için mi? Yoksa adımıza kredi çıkıp çıkmadığını hemen öğrenebildiğimiz için mi? Bu makalemiz tamamen SMS kredi hakkında.

SMS kredi kısa mesaj yoluyla TC kimlik numaramızı göndererek KBB puanımızı sorgulatabildiğimiz bir kredi sistemi. KKB, Kredi Kayıt Bürosu’nun kısaltılmışıdır. Sizin bugüne kadar kullanmış olduğunuz kredi ve kredi kartlarının sicil kaydının puan olarak düzenlenmiş halidir. Öncelikle gelir düzeyinize ve başvurduğunuz kredinin aylık ödeme tutarına bakılır. Daha sonra kefil olduğunuz diğer kredi ve kredi kartlarının ödeme düzenlerine dikkat edilerek bu puan belirlenir. Devamlı kredi başvurusu yaptığınız takdirde KKB puanınız düşecek olup, ödemeleriniz düzenli olmadığında da puanınız bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Kredi başvurusu yaptığınızda olumlu yanıt alıp krediyi kullanmadığınızda da ufak da olsa  kredi puanınız düşebilir. KKB puanınızı etkileyen bir etken de SGK primlerinizin düzenli olarak yatmış olup olmamasıdır.
SMS kredinin olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir? Olumlu yönlerinden başlayacak olursak en hızlı kredi başvuru yöntemi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Evraksız olarak çekilebilen bir kredi olan SMS krediyi çekmeye nüfus cüzdanız ile gitmeniz yeterli olur. SMS kredinin olumlu ya da olumsuz değerlendirildiği ile ilgili bir mesaj alacaksınız. Olumlu cevap sonucu bankanız sizi nüfus cüzdanınızı yanınıza alıp en yakın şubesine davet eder, olumsuz olma durumunda ise “Bankamız kredi başvurunuzu olumsuz olarak değerlendirmiştir, detaylar için en yakın şubemize bekliyoruz.” şeklinde yine bir kısa mesaj ile bilgilendirir. 
SMS kredinin olumsuz yönlerine gelecek olursak, en hızlı kredi başvuru çeşidi olduğu için bazı tüketiciler SMS krediye başvurdukları halde onay alsalar dahi kredilerini çekmedikleri için KBB puanlarını düşürmektedirler. Normal ihtiyaç kredilerinin faiz oranları ile SMS kredilerin faiz oranlarını kıyasladığımızda, SMS kredilerin faiz oranlarının daha yüksek olduğunu görebiliriz. Ancak arasında çok büyük farklar olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü bankalar kredi verirken BDDK’nın belirlediği faiz oranlarının dışına çıkmaları yasaktır. BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) 2000 krizi nedeniyle bankaların verdiği kredileri düzenli olarak denetleyen kurumdur. 2000 krizinde bankalar kredi verirken KBB puanı sistemi henüz olmadığı için neredeyse herkese tabiri caizse bol keseden krediler vermişti. Ve bu durum ülkenin tüm ekonomisini alt üst etmiş dolayısıyla ekonomik kriz yaşanmıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalar için faiz oranlarını belirlemekte ve bankaların kişilere batık krediler vermesini engellemektedir. Bu sebeple kredi çektiğinizde ve ödemesi bir gün bile geciktiğinde bankalar sürekli kısa mesajla sizi bilgilendirmeye başlarlar. Eğer bankalar sizi sıkça arayıp kredinizle ilgili hatırlatmalar yaparsa onları BDDK’ya şikâyet edebilirsiniz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun ayrıca ilgilendiği bir başka husus da budur.
SMS krediye başvurmadan önce sizlere kredi  uzmanlarıyla görüşmenizi öneriyoruz. Kredi danışmanlığı en uygun faiz ve vade koşullarında kredi kullanımına yardımcı olan kurumlardır. Aynı zamanda KKB puanınız yetersiz kaldığında size doğru yolu göstererek kredi çekmenizi sağlayabilirler. Kredi danışmanlarının bir yanı da doğru krediyi çekmeyi sağlamalarıdır. Örneğin, çekeceğiniz aylık ödeme tutarı gelir düzeyinizin %70’ine tekabül ettiğinde bunu hangi bankadan alabileceğinizi yalnızca kredi danışmanları bilebilir. Kredi danışmanlarımızdan birçok konuda yardım alabilirsiniz. Hele ki daha önce kişisel olarak kredi çekme deneyiminiz olduysa bir kredi uzmanıyla çalıştıktan sonra geçmişte yaptığınız yanlışları daha iyi tahlil edecek ve daha rahat bir gelir gider dengesi kuracaksınız. Bizi seçtiğiniz için teşekkürler.


Etiketler: kredi haberi

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!