Özel Sağlık Sigortası Nedir ve Avantajları Nelerdir?


Günümüz şartlarına göre kişilerin sağlık anlamında ihtiyacını karşılayacak en önemli gereksinimlerinden biri ö

. Bu sigorta, normalden farklı olarak çok daha geniş kapsamlı ve daha önemli bir yer tutmaktadır. Kısaca tanımlanacak olursa, özel sağlık sigortası; her yaştan insanın satın aldıktan sonra geçerlilik süreci boyunca tüm sağlık problemleri konusunda en cüzi miktarlar karşısında tüm özel hastane ve doktorlardan tedavi görebilmesi için kullanılır. Özel sağlık sigortasını Türkiye’de başlatan kurumlar ilk zamanlarda oldukça yüksek rakamlar karşılığında bu sigortayı yapmaktaydı. Fakat son zamanlarda her bütçeye uygun şekilde ve kapsamlarda sigorta düzenekleri tekrardan hazırlanabilecek duruma getirildi. Bu sayede de kişiler bütçesinin imkân tanıdığı çerçevede özel sağlık sigortası sahibi oldular. Dolayısıyla da yaşamlarının bir bölümünü bütçesine göre garanti altına da almış sayıldılar. Aile fertlerinin tümünü kapsayacak şekilde hazırlanan özel sağlık sigortalarında herhangi bir kaza ya da sağlık problemi durumunda en başta yaptırılan sağlık sigortasının kapsadığı hastanelerde, daha sonra da istenilen tüm hastanelerde en iyi tedavilerin karşılanması yönünde çalışmalar başlatıldı. Özel sağlık sigortası anlamında girişimlerde bulunan kurumların sayıca çoğalması durumunda da şartlar ve imkânlar düzgünleştirilerek hitap edilen tabaka da en alta kadar düşürüldü.

 

Türkiye’de geçerli olan özel sağlık sigortaları artık yeni doğanlar için de geçerli hale getirilmiştir ve sağlık sigortalarının kapsama alanı genişletilmiştir. Genişletilen bu alanda, tüm hastanelerin en lüks odalarında tedavi ve bakım hizmeti görme gibi eklentiler yapılmış olup; kişilerin konforlu bir şekilde hastane sürecini atlatması amaçlanmıştır.

 

Özel Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

 

Öncelikle özel sağlık sigortası, hayatımızda yerini almaya başladığı zamanlarda sadece istek doğrultusunda gerçekleştirilen bir seçimdi. Şu an ise nüfus anlamında yarıdan fazla şekilde tanımlanabilecek düzeyde kişi sayısının özel sağlık sigortası yaptırdığı sunulmuş veriler arasında yer almaktadır. Bunun sebebi, sağlık konusunda kişilerin en doğru şekilde tedavi görme isteği ve tecrübe edilen mevcut hastanelerin yetersizliği ile alakalıdır. Hastanelerde var olan yatakhaneler ya da yoğun bakımlarının yeteri kadar kişileri mutlu etmemesi ve sorunlarına çare bulunamaması, kişileri ister istemez özel sağlık sigortası yaptırıp en iyi şartlarla tedavi olmak için zorunlu hale getirmiştir.

 

Genel olarak özel sağlık sigortası yaptırarak kazanılan avantajlar şunlardır;

 

-          Hastanelerin en lüks odalarında tedavi görme şansı,

-          İstenilen hekim dâhil istenilen her hastanede tedavi görme şansı,

-          Özel sağlık sigortasının her bütçeye göre ayarlanabilmesi,

-          Yeni doğan dâhil tüm aile fertlerine özel sağlık sigortasının yaptırılabilmesi gibi sayılabilecek pek çok avantaj bulunmaktadır.

 

Çoğu kurumun yapmış olduğu özel sağlık sigortalarının süresi bir yıl olarak sınırlandırılmıştır. Bu sınırlandırma öncelikle kişinin sağlık sigortasına ayırabileceği bütçeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bunun dışında ömür boyu sürecek sağlık sigortalarının yaptırılabilmesi de mümkündür. Sağlık sigortasını kişiye yapan kurumlarda genel olarak kişinin bütçesinin sarsılmamasına dikkat edilir. Belirlenmiş bütçeye göre sağlık sigorta planı ve icraatı gerçekleştirilir. Aile fert sayısı, sağlık sigortasının yapılacağı kişi sayı ve istenilen geçerlilik süresi gibi durumlar kurumlarca önemsenen temel bilgiler arasında yer alır.

 

Özel sağlık sigortalarının başlangıç fiyatı kurumlar arası değişiklik göstermekle birlikte çoğunlukla 1500 TL gibi rakamlardan başlamaktadır. Bu hesabı da, özel bir hastanenin bir tedavi için istediği para şeklinde düşünerek daha cazip bir algıyla sunabilmek de mümkündür. Ayrıca, özel sağlık sigortalarında tüm ameliyat ve benzeri durumlar karşılanarak ücretlerde rahatlatma yani minimumlaşma politikaları uygulanmış olur. Sağlık sigortası bulunmadığında ve özel bir hastanede tedavi görme isteğinde kişilerin ödeyeceği minimum rakam 1500 TL den çok daha fazla olacaktır. Bu nedenle özel sağlık sigortaları her zaman daha mantıklı tekliflerle sunulacak olan ihtiyaçlar kapsamında değerlendirilmesi gereken durumlar arasında yer alır.

 

Özel sağlık sigortası yaptırırken, anlaşma sağlanacak kurum dikkatlice araştırılmalı ve olumsuz yorumlu şirketlere şans tanınmamalıdır. Son zamanlarda oldukça fazla dolandırıcı nitelikli ve ucuz yollu sigorta imkânları sunarak kişileri kandıran şirketler tespit edilmiştir. Bu anlamda kesinlikle sigorta adına adını duyurmuş ve profesyonel yetkinliği bulunan kişi\kurumlar tercih edilmelidir.


Etiketler: sigorta

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!