Kredim Benim - Kredi Borcumu Nasıl Ertelerim ?


Bazen de belli bir miktar paraya ihtiyacımız olur ancak bu para banka hesabımızda mevcut değildir.

Bazen bir ev, araba satın almak isteriz. Bu gibi durumlarda çeşitli krediler kullanıp, kullandığımız kredilerin taksitlerini belirli bir zaman dâhilinde öder ve hayatımıza devam ederiz. Peki, düzenli olarak ödediğimiz borcumuzu, planda olmayan bir durumla karşılaştığımız zaman ödeme yapamayacak hale gelirsek nasıl erteleyebiliriz?

Kredi borçlarını belli bir süre ödememiz durumunda icralık oluruz. Bu icra durumu ile karşılaşmadan önce kredi borcumuzu ertelememiz ve yapılandırmamız gerekmektedir. Ancak bankalar, kredi borcu ertelemelerine ve yapılandırmalarına genel olarak sıcak bakmazlar. İlerleyen zamanlarda daha büyük bir borç ya da icra durumu ile karşılaşmamak için bankanız ile görüşmenizde fayda olacaktır.

Bankalardan kredi çekerken bir dizi kâğıt imzalarsanız. İmzaladığınız bu sözleşmelerin içeriğinde, çektiğiniz kredinin miktarı, ne kadar sürede geri ödeyeceğiniz, uygulanacak faiz miktarı ve ödememeniz durumunda uygulanacak olan yaptırımlar yazmaktadır. Kredi çekerken bunlara imza attığınız için aslında bankanın ağzından çıkacak sözler sizin için önemlidir.

Kredi borcununuz ertelenmesi için bankanın müşteri hizmetlerinden yardım alabilirsiniz. Gerekli durumlarda, eğer böyle bir imkân sağlanıyorsa işleminizin bankadan halledebilirsiniz. Aksi halde bankanıza erteleme talebinde bulunmak için bir dilekçe yazmanız gerekebilir. Bu dilekçeyi yazarken, şimdiye kadar düzenli olarak ödediğiniz taksit miktarını ve şu anda bazı sebeplerden ödeyemediğinizi dile getirir ve erteleme tarihini belirtirseniz kolaylıkla dilekçeniz işleme geçer. Bu işlemleri yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey bankanızın olumlu cevabı vermesini beklemek. Peki, bu olumlu cevap gelmezse ve kredi ödemeleriniz ertelenmezse hangi yöntemleri izlemeniz gerekiyor?

Bankanıza, erteleme talebi için bir dilekçe yazdığınız ve bankanın erteleme talebinizi onaylamadığını varsayalım. Bu durumda başka bir bankaya yapılandırma kredisi almak için başvurabilirsiniz. Bu yapılandırma kredilerinde genel olarak istenen şart diğer bankaya olan kredinizin kapatılmasıdır. Örneğin, 24 aylık bir kredinin 12 taksitini ödediniz. Kalan taksitlerin tamamı için siz bir kredi çıkartılır. Bu kredi ile daha önce kredi olmuş bankanın borçları tamamen kapanır ve diğer bankaya daha uzun vadeli bir şekilde borçlanmış olursunuz. Tabii, bu durumda ödediğiniz faiz miktarı belli bir oranda artacaktır. Bu yapılandırma kredilerini kullanmadan önce son çareniz olduğundan emin olmalısınız. Kararı verdikten sonra da hemen uygulamaya geçmelisiniz ki, ilk kredi aldığınız banka sizin önünüze daha öncesinde hukuki bir engel çıkarmasın.

Bankanızın, kredinizi ertelemek zorunda olmadığını anlatmıştık. Bu konuda sizin imzaladığınız sözleşmelerde bulunan sorumluluklarınız, genel olarak sözleşmelerde ‘’kredi sözleşmesinde, olağanüstü bir durum yaşanmaz ise, farklı bir talep doğrultusunda yeni bir madde eklenmez ise, her türlü kredi paketinde kredi erteleme söz konusu değildir.’’şeklinde geçer.

Ancak, son günlerde Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte kesinleşen yönetmelikte kredi çekme tarihiniz 27 Eylül tarihinden önce ise, yapılandırma yapılması gerekli görüldü. Bu yönetmeliğin içeriğinde, daha önceden çekilmiş kredilerin ödenememesi durumunda, 72 ay’a kadar uzatabilinecek bir yapılandırma yer aldı. Böyle bir durumda çektiğiniz kredi tarihi, yönetmeliğin yayınlanma tarihinde önce ise bankanıza başvurarak bu talebinizi iletebilirsiniz. Bu talebi iletmek önce bilmeniz gereken şey ise, bankaların yapılandırma yaptığı durumlarda faiz oranlarını kendileri belirleyebileceğidir. Ekstra faiz oranları ile karşılaşmamak için bankanız ile yapacağınız görüşmede pazarlık yapmanız gerekebilir. Sıkı bir pazarlığa oturduktan sonra belirli faiz oranlarında kredi borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Erteleme söz konusu olmasa da yapılandırma yaptırdığınız zaman borçlar daha fazla taksit sayısına bölüneceği için ödemeniz daha kolay olacaktır. Başka bankalara başvurmanıza ya da dilekçe yazıp uzun prosedürlere katlanmanıza gerek kalmayacaktır. 


Etiketler: kredim benim

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!