Kredi Nasıl İptal Edilir?


Evlilik sürecindesiniz, tatile gidecekseniz ya da araba/ev almaya karar verdiniz ve bankaya kredi için başvurd

Krediniz olumlu sonuçladı. Ancak bu tarihten sonra kararınızı değiştirdiniz, nakit buldunuz. Kredinizi iptal etmek istiyorsunuz. Bu aşamada takip etmeniz gereken bazı prosedürler var.

Onaylanan Kredi Alınmak Zorunda Mıdır?

Kredi başvurunuz onaylansa bile iptal edebilirsiniz. Genelde sms ile başvuru yaptığınızda size başvurunuzun onaylandığına dair bir sms gelir. Siz bu mesaja geri dönmezseniz, bir iki gün içerisinde banka yetkilisi sizi arar ve kredinizi en zaman alacağınızı sorar. Bu aşamada vazgeçtiğinizi söylerseniz krediniz işleme hiçbir zaman konulmaz. Zaten kredi ödemenizin gerçekleşmesi için bankaya belli belgeler ibraz etmek zorundasınızdır. Bunları bankaya sunmadığınız için otomatikman krediniz de iptal olmuş olur. Eğer belgeleri bankaya teslim ettikten sonra vazgeçersiniz, yine banka görevlisine başvurunuzu iptal etmek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Görevli size genelde bir iptal formu doldurtur.

Eğer sözleşmede yer alıyorsa azı bankalar bu durumda sizden iptal nedeniyle belli bir oranda masraf ödemesi isteyebilirler. Fakat artık birçok başvurusu sms, Atm ya da web siteleri aracılığıyla yapıldığı için iptal daha kolay hale geldi. Web sitesinden yapılan başvuru resmi bir başvuru olmadığı için iptal daha da basit.

İptal işlemi sadece siz sözleşmeyi imzalamadan ve kredi hesaba geçmeden yapılabilir. Konut kredisi aldıysanız kredinizi iptal ettiğiniz durumda sizden ekspertiz yapıldığı için bu işlemin ücreti talep edilebilir.

Çekilen Kredi İptal Edilebilir Mi?

Kredi alanların en çok merak ettiği soru krediyi çektikten sonra iptal edebilir miyiz sorusudur. Genelde bir kredi çekildikten sonra daha uygun bir kredi ile karşılan kişiler ya da eline nakit geçip de taksit faizi ödemek istemeyenler krediyi iptal etmek isterler. Bankalar bu durumlarda bazı koşullarla kredi iptali yapabilmektedir.

Banka kredilerini ipti ederken dikkat edilmesi gereken 2 önemli nokta vardır. Bunlardan ilki, sözleşmeyi imzalamadan önce iade etmeye dikkat etmektir. Bu aşamada genel olarak bir ödeme yapmanız veya kesinti gibi durum oluşmaz. Çünkü bu aşamaya kadar banka bir masrafta bulunmamıştır.

Sözleşme İmzalandıktan Sonra İptal Durumda Ne Olur?

Sözleşmeyi imzaladıktan sonra iptal işlemini gerçekleştirmek size belirli bir ödeme çıkaracaktır. Bu uygulama tüm bankalar için geçerli değildir ancak bazı bankalar erken kapama cezası altında ödeme istemektedir.  Banka bu durumda sadece o güne kadar işleyen faizi ister. Bu gibi durumlarda ödeme yaptıktan sonra, ödemenizi kanıtlayan dekont gibi belgeyi alıp tüketici heyetine başvurabilirsiniz. Uygun görüldüğü takdirde yaptığınız ödemeyi geri alabilirsiniz. Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği’ne göre 14 gün içinde tüketici olarak krediyi kapatma hakkına sahipsiniz. Fakat bu bedel bu süre içinde kullanıldı ise dönem içinde işleyen faizi ödemekle yükümlü hale gelirsiniz.  Yapılan sigorta kesintileri de krediyi kapattığınız güne göre hesaplanır ve kalanı tarafınıza iade edilir. 

Bu tür durumlarla uğraşmamak için ihtiyaçlarınızı iyi belirlemeli, krediye başvururken mantıklı bir karar verdiğinizi kontrol etmeli, ihtiyacınızdan fazlasını almamaya gayret etmelisiniz. Kredinizi iptal etmek istediğinizde ne kadar hızlı davranırsanız, bankaların kredinizi işleme koymadan önce iptali gerçekleştirme şansı o kadar artar. Hiçbir şekilde harcamadığınız bir paranın dosya masrafını ödemek size hoş gelmeyecektir.

Kredi sunan bankalardan bazıları şunlardır: Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Tekstilbank, Denizbank, Finansbank, İş Bankası, Halkbank, ING Bank, Ziraat Bankası, ICBC, Fibabanka, TEB, Vakıfbank, Şekerbank, Odea Bank, Bankpozitif, HSBC, Burgan Bank.

 

 


Etiketler: kredi haberi

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!