Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir? Nasıl Yükseltilir ?


Kredi kartı günümüzde çok tercih edilmesinin yanı sıra pek çok kişinin zorunlu ihtiyacı haline gelmiş bulunmak

Fiyatı yüksek olan tüketim mallarının pek çok taksite bölündürülerek uzun vadede alınma kolaylığı sağlaması, puan kazandırarak bazı ürün ve hizmetlere indirimli ya da bedava sahip olmamızı sağlaması, cebimizde nakit yokken acil durumlarda taleplerimizi karşılayabilmesi ve internet üzerinden dışarıya çıkmadan kolayca alışveriş yapmamızı sağlaması faydaları bakımından sıralayabileceğimiz olumlu örneklerden bazılarıdır. Kredi kartının kullanımı günlük hayatımızı kolaylaştırsa da beraberinde bazı soruları da aklımıza getirmektedir. Bunlardan en çok merak edileni kredi kartı limitinin neye göre ve hangi özellikler dikkate alınarak belirlendiğidir.

Tüketici bankaya kredi kartı için başvurduğu zaman vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda örneğin; geliri, mali geçmişi, yasaklı/engel durumu, geçmiş dönem ödeme sicili ve kişinin kredi notuna göre banka tarafından bir limit belirlenmektedir. Tabiî ki öncelikli olarak beyan edilmiş olan gelir miktarı ve kredi/ kredi kartı ödemelerinizin düzeni banka için çok önemlidir. Riskli olarak değerlendirebileceği bazı şahıslara kredi kartı imkânı sağlamayabilir. Örneğin son 6 aylık ödemelerini zamanında gerçekleştiremeyen tüketici yeni bir kart başvurusu yapmak isterse banka bu durumu göz önünde bulundurarak kişiye kart vermekten kaçınabilir.

Verilmiş olunan bilgiler incelendikten ve banka sizin için bir limit belirledikten sonra, aynı bankadan iki adet kredi kartı almış olsanız bile limitinizin tutarı değişmez. Bu iki kartın toplam limit tutarı aynı şekilde bankanın belirlediği sınırda olur. Ayrıca 1.000 TL ve üzeri limitli kredi kartlarında ilk yıl, aylık ortalama gelirin iki katını, daha sonraki yıllar için ise dört katını geçmeyecek şekilde belirlenir. Bu şekilde bir sınırlandırma koyulmasının sebebi, gelir ne kadar yükselirse harcamalarında o derece yükselmesi ve buna bağlı olarak borç oranında artış göstermesidir.

Kredi kartı alırken bankaya otomatik limit artış talimatı verdiğiniz zaman, ödemelerinizin düzenine göre ve kartı istikrarlı kullanıp kullanmadığınıza bağlı olarak artış talebiniz gerçekleşir. Fakat ödemelerinizin düzenli olmasına rağmen ve limit arttırma talebinize rağmen sabit kalıyorsa bu durum; hem kredi notunuza bağlı olabilir hem de aylık gelirinizle de alakalı olabilir.

Kredi notunuzu yükseltmek için dikkat etmeniz gereken hususlara bakacak olursak;

-          Öncelikle tüm borçlarınızı kapatmanız tavsiye edilir. Bütün borçlarınızın; kredi kartı, kredi, faturalar gibi tamamen sıfırlanmış olması gerekir. Faturalar yeni düzenlemeyle birlikte kredi notunu etkileyen faktörler arasında yerini almış bulunmaktadır.

-          Düşük limitli bir kredi kartına sahip olmak ve bu kartın ödemelerini düzenli ve zamanında gerçekleştirmek.

-          Düşük tutarlı bir kredi çekerek borcun taksitlerini zamanında yatırıp krediyi düzenli bir şekilde ödemek kredi notunuzun zaman içerisinde artış göstermesinde etkili olacaktır. Bu süreç uzun bir zaman dilimini kapsamaktadır.

Eğer var olan gelir veya kredi notu kredi çekilmesi müsaade etmiyor ya da bankalardan kredi alınmasında engel teşkil ediyorsa; öncelikli olarak herhangi bir bankadan hesap açtırması ve fatura, kira gibi ödemelerin düzenli olarak bu hesaptan gerçekleştirilmesi durumunda uzun vadede kredi notunuzu olumlu bir seviyede etkileyecektir. Bu şekilde istenilen kredi kartına sahip olunulabilir.

Bütün bunların yanı sıra kartı limitler dâhilinde ve düzenli ödemelerin yapılacağı bir şekilde kullanan tüketiciler, pek çok fırsattan yararlanabilmekte ve dezavantajlı durumu kendi lehlerine çevirme fırsatı elde etmektedir. Diğer taraftan bakacak olursak; ödeme gücünü aşan harcamalar yapıldığında ve düzenli ödemeler yapılmadığında ileride almak istenilen ev, araba, ihtiyaç kredisine çok zor sahip olabiliriz.

 


 


Etiketler: kredi kartı

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!