Kredi Danışmanlığı Nedir? - Kredi Denizi


Kredi danışmanlığı en uygun faiz ve vade koşullarında kredi kullanımına yardımcı olan kurumlardır.

Aynı zamanda KKB puanınız yetersiz kaldığında size doğru yolu göstererek kredi çekmenizi sağlayabilirler.


Peki ya KKB puanı nedir? KKB (Kredi Kayıt Bürosu) puanı sizin daha önceki kredi ve kredi kartları kullanımlarınızı sizin siciliniz olarak kayıt altında tutulmasını sağlayan sistemdir. Yalnızca sizin değil, kefil olduğunuz diğer kredi ve kredi kartlarının da ödemeleri sizin KKB puanınız üzerinden değerlendirilmektedir. Ayrıca yüksek borçlanma dediğimiz kredi kartı ve kredi ödemeleriniz toplam gelirinizin belli bir yüzdesini geçtiğinde KKB puanınız olumsuz yönde etkilenmeye başlar. SGK primlerinizin ödemeleri düzensiz olduğunda KKB puanınız düşmese de, yükselmesi durumu tehlikeye girer. Devamlı kredi başvuruları yapıp ön onayı alınan kredileri kullanmamanız durumunda KKB puanınız düşecektir.

Kredi danışmanları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankalara uyguladığı faiz oranlarını devamlı takip etmektedirler. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankaların batık kredi olarak adlandırdığımız ödenmeyen kredilerinin takip edilmesi amacıyla 2000 krizi sonrası kurulmuş bir kuruluştur. Kredi danışmanlarının görevi sizlere en uygun krediyi bulmak ya da reddedilmiş kredilerin neden çekilemediği konusunda gerekli araştırmaları yaparak sorunun köküne inmektir. Kredi çekerken dikkat edilmesi gereken tek husus faiz oranı değildir. Aynı zamanda çekeceğiniz kredinin vadesi ve aylık ödeme tutarları gelir düzeyinizin negatif etkilenmemesi için çok önemlidir.

Kredi danışmanlarının bir yanı da doğru krediyi çekmeyi sağlamalarıdır. Örneğin, çekeceğiniz aylık ödeme tutarı gelir düzeyinizin %70’ine tekabül ettiğinde bunu hangi bankadan alabileceğinizi yalnızca kredi danışmanları bilebilir. Araç almak için ihtiyaç kredisi çekmek çok sık yapılan hatalardandır, araç kredisi çekmeniz ve hangi araç kredisinden faydalanmanız gerektiğini kredi danışmanlarından öğrenebiliriz.

Kredi danışmanlığının tüketiciye bir katkısı da iflası önler nitelikte çalışmalarıdır. İflas, kişinin kira gibi, düzenli ödenen vergiler gibi, kredi ve kredi kartlarının minimum ödeme tutarları gibi, faturalar ve çalışanların maaşları gibi giderlerin ödenemediği duruma denir. Ve iyi bir kredi danışmanı doğru noktada doğru faizli ve doğru vadeli krediyi çekmenizi sağlar ise bu durum sizi iflastan kurtaracaktır. Her zaman söylediğimiz gibi kredi çekmek önemli değildir. Doğru krediyi doğru zamanda çektiğinizde ekonomik anlamda sıkıntı yaşamaktan kurtulursunuz. Peki ya kredi yalnızca sıkıntı anında mı çekilir? Hayır, kredi ihtiyaç duyduğunuz bir ürünü para biriktirip aylarca bekledikten sonra almaktansa hemen satın almanızı da sağlayabilir. Günümüzde bir çok online alışveriş sitesi güvenilir bankalarla anlaşmış durumdadır. Örnek vermek gerekirse bir laptop almak için online kredi başvurusu yapar, yalnızca o modeldeki bilgisayarı alabilmeniz için özel bir kredi çıkartılır ve ödemeyi banka otomatik olarak alışveriş sitesine yapar. Siz yalnızca kargoyu öder ürüne sahip olursunuz. Bu da hem ihtiyaç kredisine hem de online krediye verilebilecek en güzel örneklerden biridir. Nasıl ki nakite sıkıştığınızda kredi kartınızdan belli bir faiz oranını ve ona uygun vadeyi seçerek en yakın ATM’den taksitli nakit avans çekebiliyorsanız, bir alışveriş sitesinden ürün alıp ürünü nakit olarak satmanız durumu da size benzer bir avantajı sunmaktadır.

Kredi danışmanlarının tüketiciye faydalarını yazmakla bitiremeyiz. Sizlere en doğru tavsiye krediye ihtiyacınız varsa düşünmeyin, en iyi deneyim yaşayarak görmektir. Kredi danışmanlarımızdan birçok konuda yardım alabilirsiniz. Hele ki daha önce kişisel olarak kredi çekme deneyiminiz olduysa bir kredi uzmanıyla çalıştıktan sonra geçmişte yaptığınız yanlışları daha iyi tahlil edecek ve daha rahat bir gelir gider dengesi kuracaksınız.


Etiketler: kredi sorunu neden kredi çıkmıyor

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!