Kredi Borcunu Öderken İşsiz Kalınırsa Ne Olur?


Kredi borcunun ödenmesi sırasında işsiz kalma durumu günümüzde özellikle, özel sektörde çalışan kişilerin karş

Tabi bu devlet kurumlarında çalışan kişilerin benzer sorunlar yaşamadığı anlamına da gelmiyor. Bankalardan herhangi bir nedenle kredi çeken kişiler, kredi borçlarını ödemeye başladıktan sonra işlerini kaybedebilirler. Kredi çekme nedeni; konut kredisi, ihtiyaç kredisi veya herhangi başka bir kredi ihtiyacı olabilir. Çekilen kredi türü ne olursa olsun, böylesi bir durumla karşılaşıldığı zaman ve karşılaşılmadan önce denenebilecek birkaç yöntem ve alınabilecek önlemler bulunuyor.

Öncelikle kredi çekmenizin ardından işsiz kaldığınızda önünüzde çok fazla seçeneğin olmadığını söyleyebiliriz. Böylesi bir sorunla yüz yüze geldiğinizde atılabilecek ilk adım kredi çektiğiniz banka veya bankalarla iletişim kurmak olmalıdır. Böylesi durumlarda bazı bankaların kendi inisiyatiflerine göre borcu belirli bir süre için erteleme gibi çözümlere gidebildiklerini görüyoruz. Fakat bu durum çalıştığınız bankanın, söz konusu kredi ile ilgili politikasına, sizin kredi notunuza veya doğrudan bankanın bu gibi durumlara yönelik kararlarına bağlıdır diyebiliriz. Eğer kredi borcunuzu öderken işsiz kaldıysanız, bu durumda ilk olarak çalıştığınız bankanın yetkilileri ile konuşmanızı tavsiye ediyoruz.

Diğer Bir Seçenek

Eğer krediyi çektiğiniz banka, borcunuzu belirli bir süreliğine ertelemeyi kabul etmezse, bu durumda bir diğer seçenek olan yapılandırmaya başvurabilirsiniz. Bankanız krediyi ertelemese de taksitlendirme sayısını ve dolayısıyla tutarlarını değiştirerek kredinin uzun vadede daha uygun ücretlerle ödenmesini kabul edebilir. Bu sayede kredinizi gerek işsizlik maaşınızla, gerek birikimlerinizle yeni bir iş bulana ve çalışmaya başlayana kadar ödeyebilirsiniz.  

İşsizlik sigortası da, kredi borcunuz varken işsiz kalmanız durumunda kullanabileceğiniz seçeneklerden birisi. Fakat bu sigortayı mutlaka krediyi aldığınız sırada yaptırmanız gerekiyor. Yani bu önlemi kredi çektiğinizde değerlendirmediyseniz, işsiz kaldıktan sonra da değerlendirebileceğiniz bir yöntem değil. Kredinizi çektiğiniz sırada veya çektikten sonraki süreçte bu sigortayı yaptırarak, işsiz kalmanız durumunda kredi borcunu ödeme konusunda endişe duymanıza gerek kalmaz.

İşsizlik sigortası uygun ücretlerle yaptırabileceğiniz ve işsiz kalmanız durumunda imdadınıza yetişecek bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde işsiz kalsanız dahi kredileriniz ödenmeye devam eder. Bu yöntem ile günümüzde pek çok kredi alan kişinin hem kredi notunun düşmediğini hem de sürecin yasal takibe girmekten kurtulduğunu görüyoruz. Tabi ödeyememe riskiyle karşılaşmadan önce mutlaka sigortayı yaptırmanız gerekmekte.

Eğer yukarıda bahsettiğimiz, kredinin ertelenmesi, taksitlendirme seçeneklerinin değiştirilmesi veya kredi sigortasının kullanılması seçeneklerinin hiçbirini kullanamıyor ve ödemeleri de gerçekleştiremiyorsanız, bu durumda borcunuzun yasal takibe girmesi riski ile karşı karşıya kalırsınız. Burada süreç 90 günlük bir süreçtir ve bu sürenin bitiminde yasal takip başlar. Daha sonra banka süreci avukatlarına veya varlık şirketlerine devreder.

Yasal Takibe Başlanmasının Ardından

Eğer yasal takip başlatıldıysa bu durumda avukatlarla veya varlık şirketleriyle anlaşmayı deneme yoluna gitme şansınız bulunuyor. Eğer bu kişilerle de bir anlaşma sağlanamazsa bu durumda süreç genellikle maaş haczi kararı ile tamamlanıyor. Eğer maaşınıza haciz getirilirse ve bu sırada sigortalı bir iş bulmuşsanız, maaş haczi aldığınız maaşın dörde biri hesabınızdan çekilecek şekilde uygulanıyor. Eğer sigortalı bir işiniz yoksa bu durumda hacizler bekletiliyor ve borcunuz üzerinden faiz işlemleri uygulanıyor. İşe girmeniz durumunda ise bekletilen haciz otomatik olarak devreye girerek maaşınız üzerinden dörde birlik kesintiler başlıyor.

Kredi borcunun ödenmesi sırasında işsiz kalmak herkesin başına gelebilecek bir durum. Böylesi durumların önüne, henüz bu tür sorunlar oluşmadan işsizlik sigortası ile geçmek söz konusu.  

 

                


Etiketler: ihtiyaç kredisi

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!