Kredi Başvuruyla Alakalı Bilinmesi Gerekenler - Kredi Denizi


İhtiyaçlarınız için kredi kullanarak ihtiyaçlarınızı, aylık gelirinizin bir kısmın belli bir miktar faiz gider

İhtiyaçlarınız için kredi kullanarak ihtiyaçlarınızı, aylık gelirinizin bir kısmın belli bir miktar faiz giderine katlanarak taksitle ödeyerek karşılayabilirsiniz. Tabii bunun için belli başvuruları yapmalı ve gereken kriterlere uygun olmalısınız. Pekiyi nedir bu kriterler ve başvuru ne şekilde yapılır?

Öncelikle kredi kullanma amacınıza uygun krediyi tespit etmelisiniz.  Doğru kredi tipini tercih etmeniz ve bu yönde kredi başvurusu yapmanız daha doğru olacaktır. Zaten banka görevlisi sizi buna yönlendirecek olsa da, başvurudan önce bilgilere sahip olmanızda fayda vardır.

Bankalar her ihtiyaç için farklı kredi tipleri sunarlar. Her kredi tipinin farklı limitleri veda seçenekleri ve faiz oranları vardır. Ayrıca vadeye ve miktara göre değişen oranlarda faiz uygulayan bankalar da bulunmaktadır. Esasında kredi başvurusu esasları bankadan bankaya değişmez. Kredi koşul ve esaslarının genel hatları kanun ve yönetmeliklerle belirlendi için, genel olarak tüm bankalarda benzeri yöntemler geçerlidir.

Tabii bankalar sistemi kolaylaştırıp, hızlandırmak için çeşitli özellikler geliştirirler. Müşterinin daha kolay ulaşacağı Web Kredi, Sms Kredi gibi opsiyonlar sunarak, müşterinin başvurusunu kolaylaştırırlar. Bunun yanında hızlı istihbarat yaparak ödemeyi en kısa zamanda tamamlamaya çalışırlar.

Teknolojinin ilerlemesi kredi başvurusu işlemlerini de hayli değiştirmiş durumda. Artık şubeye gidip, sıra bekleyip, müşteri temsilcisine form doldurup, günlerce bekledikten sonra ön onay alma devri kapandı. Şimdi KKB sorgulama sistemi sayesinde (Kredi Kayıt Bürosu) hızlıca kredi başvurunuza cevap alabiliyor, işlemlerinize resmi olarak başlamak için gerekli bilgileri telefon veya online şube üzerinde yapabiliyorsunuz. Hatta bazı bankalar belli bir miktara kadar yapacağınız kredi başvurularını, şubeye gitmeden tek bir kalem bile oynatmadan yapabilmektedir. Hazır ön onaylı kredi ismi verilen bu kredi tipinde, bankalar KKB sorgusunu otomatik olarak yapıp size, bir teklifte bulunurlar. Kesin onay için gerekli belgeleri eksiksiz ve doğru sunmanız durumunda, işleminiz hızla onaylanır ve bazı bankalarda hesabınıza otomatik olarak yatarken, bazılarında sadece herhangi bir şubeden kredi sözleşmesi imzalamanız gerekir.

Bir bankanın devamlı müşterisiyseniz, ve bankacılık sözleşmelerinin tamamını imzaladıysanız, banka size hiçbir ek işleme gerek duyulmadan kredi sözleşmeniz kapsamında belli bir limite kadar direkt kredi sağlayabilir. Bunun için şubeye gitmeniz de gerekmez. Tabii dediğimiz gibi bunu yapabilmeniz için bankanın devamlı müşterisi olmanız gereklidir. Her şeye rağmen daha önce kredi sözleşmesi imzalamamış müşteriye kredi tahsis edilmesi söz konusu olmamaktadır. Kanunen bu mümkün değildir. Ancak bu işlem de oldukça basittir. Kredi almak istediğiniz bankanın herhangi bir şubesine giderek, genel kredi sözleşmesi imzalamanız yeterli olacaktır.

Sms kredi ve web kredi sistemleri yukarda değindiğimiz gibi çoğunlukla ön onay işlemleridir, ve banka ile düzenli bir çalışmanız yoksa ödemeyi şubesiz yapabilmeniz mümkün değildir.

Ayrıca her kredi tipi için bankalar tarafından farklı evraklar istenecektir. Örneğin konut kredileri için, konut ekspertizi, araç kredileri için ise proforma fatura veya ruhsat örneği istenecektir. Her iki kredi tipinde de kredi kullanılacak mülk veya araç üzerine rehin ismi konulan, tedbir konulur ve bu tedbir kalkana kadar araç veya ev üzerinde mülkiyet haklarına banka ortak sayılacaktır. Tapuda veya Ruhsatta hak mahrumiyeti yani ipotek varsa, bu mülk veya aracın satışı söz konusu olmamaktadır. Eğer kredi ile aldığınız evi veya aracı satmak isterseniz öncelikle bu rehni kaldırmanız gerekecektir.

Ön onay aldığınız kredinin kesin onayı Genel Müdürlüklerce hızlı biçimde gerçekleştirilir. Kesin onay alabilmek için bazı kredi tiplerinde ve kredi meblağına bağlı olarak kefil temin etmeniz gerekebilir.


Etiketler: neden kredi çıkmıyor

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!