Kredi Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Kredi Denizi


Bir ihtiyacını var ve kredi başvurusu yapacaksınız. Ancak kredi başvurusu nasıl yapılır bilmiyorsunuz.

Bir ihtiyacını var ve kredi başvurusu yapacaksınız. Ancak kredi başvurusu nasıl yapılır bilmiyorsunuz. Pekiyi o halde bu yazımız size rehberlik edecektir. Lütfen okumaya devam edin.

Öncelikle kredi başvurusunu hangi ihtiyaca yönelik olarak yaptığınızı tespit edelim. Bir araç almak için mi, ev almak için mi, genel olarak ihtiyaçlarınızı için mi, diğer borçlarınızı kapatmak için mi yoksa ticari işletmeniz için mi kredi aldığınızı tespit ederek yola koyulalım.

Öncelikle hangi krediye başvuruyor olursanız olun, belli ortak kriterleri sağlıyor olmanız gerekir.

·       Geri ödeme yapabilecek bir geliriniz olmalı

·       Bankacılık enstrümanlarını en azından 1 yıldır düzenli olarak kullanıyor olmalısınız (bu koşul düzenli geliri olanlar ve belgeleyebilenler için göz ardı edilebilir.)

·       Bankalara ödenmemiş borcunuz olmamalı

·       Bankalardan daha önce alınmış borçlarınız genel kredi limitinize yakın olmamalı

·       Geçmiş 6 ay içerisinde ödeme aksaması yaşamamış olmalısınız

Bu koşulları sağlıyorsanız veya bunlara aykırı bir durum söz konusu değilse, şimdi bakalım hangi krediye nasıl başvurulur konusuna.

1 – İhtiyaç Kredisi Başvurusu

İhtiyaç kredisi, tüm krediler içerisinde en çok tercih edilen kredi tipidir. Kullanılan bireysel kredilerin büyük kısmı (adet bazında) ihtiyaç kredisidir. Banka size bu parayı nereye harcayacağınızı sormaz. Herhangi bir rehin veya ipotek işlemi de uygulamaz. Ancak bu kredilerin faizi bir miktar yüksektir ve kullanım limitleri düşüktür.

İhtiyaç kredisine en başta bahsettiğimiz koşullara sahipseniz, sitemizden sorgulama yapıp faiz oranlarını ve koşullarını beğendiğiniz bankanın mobil hattından sms kredi, internet şubesinden web kredi olarak. Veya şubeye giderek direkt müşteri temsilcisi aracılığı ile başvuru yapabilirisiniz. İlk defa kredi kullanacaksanız gelir belgenizi de yanınızda bulundurmanız doğru olacaktır. Serbest meslek mensupları ve esnaflar son aya ait KDV tahakkuku fişi ve son gelir vergisi tahakkuku fişini de yanında bulundurmalıdır.

2 – Taşıt Kredisi Başvurusu

Taşıt kredisi tahsis yukarıdaki kişisel koşullara ek olarak bazı ek koşullar taşımaktadır. 10 yaştan büyük araçlara ikinci el kredisi verilmez ve araçların bedellerinin tamamına kredi kullandırılmaz. Ayrıca araçların ruhsatlarına rehin konulur ve zorunlu trafik sigortasının yanında kasko zorunluluğu vardır.

Başvuru yaparken tüketici kredisinde belirttiğimiz belgelere ek olarak, araç proforma faturası veya ikinci el araçlarda ruhsatın örneğinin yanınızda bulunması gerekecektir.

3 – Konut Kredisi Başvurusu

Çok sık kullanılan kredi tiplerinden birisi de konut kredisidir. Yine yukarıda belitrttiğimiz ön koşularla bağlı olmak üzere yine konutun ekspertiz bedelinin belli bir kısmına kredi kullandırılır ve tapuya ipotek konulur. Başvurudan önce alacağınız konuta değer ekspertizi yapılması gereklidir.

4 – Ticari Kredi Başvurusu

İşletmenizin finansman ihtiyaçları için yaptığınız kredi başvurusudur. Gerçek işi şahıs işletmeleri, serbest meslek sahipleri için yukarıdaki belgelere ek olarak vergi levhası örneği, Şirketlerde hakim ortakların kredi değerlemesi yapılması için yine yukarıdaki belgeler ve şirketin son 2 yıla ait mali tabloları istenecektir. Ticari kredilerde tahsis şirketin üzerinden yapılır, ancak hakim ortaklar mesul tutulur. Yani her ne kadar tüzel kişilik için tahsis ediliyor olsa da, olumsuzluk halinde otomatik olarak kefil sayılan hakim ortak ve imza yetkilisi kişi krediden sorumlu olacaktır. Başvuru sadece banka şubesinden ticari müşteri temsilcisi aracılığı ile yapılabilir.

Sonuç olarak, kredi başvurusu yapabilmek için, güvenilir bir banka siciliniz varsa, pek ok kanaldan kolayca başvuru yapabilirsiniz. Diğer hallerde öncelikle sicilinizi düzeltmeniz önerilir. Ayrıca doğru kredi tipine başvurduğunuzdan emin olmalısınız.


Etiketler: fazla başvuru

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!