Kredi Almanın Kolay Yolları - Kredi Denizi


Bankalar, finansal işlemlerde başvurabileceğiniz legal ve güvenilir kuruluşlardır. İş ve işlemleri denetim alt

Hemen bütün kanun maddeleri tüketicilerin tarafındadır.

Bankalar, finansal işlemlerde başvurabileceğiniz legal ve güvenilir kuruluşlardır. İş ve işlemleri denetim altındadır. Hemen bütün kanun maddeleri tüketicilerin tarafındadır. Bu kapsamda finansal işlemlerinizde sadece bankaları kullanınız. Kredi almak istiyorsanız öncelikle şartlarınızın buna uygun olup, olmadığınızı kendiniz tespit edebilirsiniz.

Öncelikle, gerek kanunların belirlediği sınırlar, gerekse bankaların kendilerini garantiye alma ilkeleri kapsamında herkese koşulsuz kredi verilmez. Son yıllarda tüketicinin leyhine icra takip uygulamalarının artması sebebiyle kredi tahsisleri ciddi denetimlere tabi olmaktadır.

Ayrıca ulusal çapta borçluluğun kontrolü için bir devlet politikası geliştirilmiş ve kredi kullanma koşulları zorlaştırılmıştır. Özelikle artan kredi kartı borçlanmalarının önüne geçebilmek için, ödemelerinde aksamalarında ciddi önleyici tedbirlerin alınması kanuni zorunluluk haline getirilmiştir.

Uzun yıllardır, kredi kartlarında uygulanan minimum ödeme yöntemleri nedeniyle pek çok kredi kartı sahibi, azaltılamaz ve bir süre sonra çevrilemez borçların altına girmiştir. Bu nedenle devlet, bir yönetmelikle, yılda 3 defa asgari tutar ödeyen kredi kartı kullanıcılarının nakit çekiminin kısıtlanmasını, 3 defa minimum ödeme de yapmayan kullanıcın kredi kartının kullanıma tamamen kısıtlanmasını öngören zorunlulukları bankalara getirmiştir.

Bu kapsamda kredi kartı kullanmak dahi artık pek kolay değildir. Ayrıca, kredi kartları ile mücevherat ve mobil teknolojilerin taksitli satın alımı da kısıtlanmıştır.

Benzeri uygulamalar krediler üzerinde de uygulanmaktadır. Bankalar kredi vermek isterler, zira bu onların gelir kapısıdır. Ancak denetimsiz dağıtılan kredi ciddi kamusal zararlara yol açtığından devlet Bankacılık Denetleme Kurulu aracılığı ile bankalar üzerinde bir takım denetimler yapmaktadır.

Yukarda bahsettiğimiz önleyici ve kontrol altında tutulmalarına yardımcı olucu tedbirler kapsamında kredi almak da ciddi koşullara tabidir. Örneği kredi ön kabulünün yapılmasında Kredi kayıt bürosu tarafından sunulan kredi notu dikkate alınmakta, bunun dışında, merkez bankadı verileri de değerlendirmeye katılmak durumundadır.

Hiçbir bankacı bu verileri dikkate almadan kredi tahsisi yapamaz. Kredi tahsisi yapılırken bu ön koşullar mutlaka değerlendirmede ön koşullardır. Ne kadar geliriniz olursa olsun, ödeme alışkanlıklarınız puanınızın yükselmesine engel oluyorsa kredi almanız mümkün değildir. Ayrıca adli ve idari takip durumunda borçlarınız varsa yine kredi ve kartı kullanmanız mümkün değildir. Ayrıca Kamuya olan borçlarınız da, (Vergi borcu, Sgk prim borcu vb.) bazı durumlarda kredi kullanmanız engel olan faktörlerdir.

Bu nedenlerle, eğer ciddi borçlarınız varsa bunları ortadan kaldırmadan kredi başvurusu yapmanız anlamsızdır. Kabul edilebilir düzeydeki borçlarınız ise, banka genel müdürlüklerince denetlenir ve bu merkezlerden verilecek onaylar kapsamında belli miktarlarda kredi kullanabilirsiniz.

Kredi kullanımını kolaylaştırmak için öncelikle borçlarınızdan arınmanız gereklidir. En azından ödenebilecek durumdaki küçük gecikmelerinizi azaltmanız doğru bir adım olacaktır. Zira borcun miktarına bakılmaksızın var olan gecikmeleriniz kredi notunuzu düşürecektir.

Bunun yanında kullanmak istediğiniz kredi miktarında da rasyonel olmanızda fayda vardır. Gelirinizin 10 katından fazla kredi kullanmanız pek mümkün değildir. Belgelenebilir aylık gelirinizin 10 katından fazla borçluysanız daha fazla borçlanmanız için ek belgeler ve kefalet talep edilebilir.

Banka kredisi alabilme sürecini hızlandıracak bir başka yöntem de size borcunuzla ilgili teminat sağlayabilecek bir kefil beyan etmenizdir. Bazı tutarlar kefaleti zorunlu kılarken, kimi durumlar da süreci kolaylaştırabilir ve hızlandırabilir.

Kolay kredi almanın yollarından bir diğeri ise, düzenli gelirinizin, yani maaşınız yattığı bankayı tercih etmeniz olacaktır. Bankalar düzenli müşterilerinin gelirlerini bildikleri ve düzenli takip ettikleri için mevcut müşterilerine daha kolay kredi verirler. Ayrıca tüm bankaların mevcut müşterilen tanımladıkları bir hızlı kredi limiti bulunmaktadır. Bu limit içerisinden kredi kullanmak son derece kolaydır.


Etiketler: bankacılık

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!