Konut Kredilerindeki Faiz İndirimi Müşterilere Cazip İmkânlar Sunuyor - Kredi Denizi


Ekonomik canlılığı yeniden yakalamak isteyen Türkiye

Konut Kredilerindeki Faiz İndirimi Müşterilere Cazip İmkânlar Sunuyor - Kredi Denizi

En büyük sektörlerinden biri olan konut sektörünü hareketlendirmek için konut kredilerinde faizleri azaltmaya yönelik adımlar attı. Bu adımlar bankaların uzun vadeli olarak sunduğu kredilerde köklü indirimlere gidebilmesini sağladı. Merkez Bankası’nın da faiz indirimine gitmesiyle birlikte konut kredileri iyiden iyiye bir düşüş ivmesine kapıldı.

Konut kredisi düşüşlerinde Emlak bankası ve çeşitli GYO topluluklarının da faizleri %1’in altına çekmesi de bu düşüşte etkili oldu.

2016 Ağustos ayı içerisinde birçok banka büyük faiz indirimlerine giderek tüketicilerin kredi alımlarını kolaylaştırdı. Yüzde birin altına düşen faizler sayesinde konut kredisi kullanımı 5 kat kadar arttı.

Son yıllarda çoğunlukla yüzde birin üzerinde seyreden konut kredileri faizleri son değişikliklerden sonra yüzde bire hatta yüzde birin altına geriledi. Ziraat Bankası, Vakıf Bank, İş Bankası gibi büyük bankalar konut kredisi oranlarını %0.95’e düşürdü. Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının daha da düşük düzeyde sunduğu krediler tüketicinin beklediği düzeyde olsa da bankaların bu kredi faiz indirimleri beklenen seviyede gerçekleşmedi.

Emlak Konut Kredi Faizlerini Yüzde Birin Altına Çekti

Emlak Konut’un %0.70 düzeylerine indirdiği konut kredileri tüketicilerden oldukça fazla rağbet görürken, beklentiler bu oranların bankalara da yansıması şeklinde gerçekleşti. Uzmanlar ilerleyen aylarda bu kredi oranlarının bankalar bazında da iyiden iyiye gerileyeceği yönünde.

Günümüzdeki faiz oranlarıyla birlikte yüzbin Türk Lirası kredi çekecek bir kişi aylık taksit olarak bin beşyüz Türk Lirası ödüyor. Bu tutar kredi kullanan müşteriler tarafından oldukça makul olarak görülüyor.

Bugüne kadar faiz oranlarının bu seviyelere inmemesindeki en önemli etmen olarak yüzde dokuz gibi yüksek bir oranda seyreden enflasyon ve yüzde on ikilerde seyreden mevduat faizleri gösteriliyor. Kalıcı bir konut kredisi faizi indirimi olabilmesi için piyasaların bu yüksek oranlarda seyreden enflasyon ve mevduat faizinin düşük oraları çekilmesi gerektiğini belirten uzmanlar ekonominin güvenli seyri için de bu ikilinin düşmesi gerektiği görüşünde.

Tüketicinin Piyasaya Katılımı Artırılmalı

Tüketicinin son yaşanan olayların ardından düşen alım yapma hevesini yeniden körükleyecek teşvikler sonrası piyasalar bu durumu olumlu karşıladı. Konut sektörünün uzun süreli bir beklentisi olan faiz indiriminin gelmesiyle birlikte işlerin hareketleneceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Devlet Teşviki İle Vatandaşın Konut Sahibi Olması Sağlanacak

Bunun yanı sıra 26 Ağustos’tan itibaren bankada en az 75 lira konut hesabında para biriktiren kişiler için de 15 bin lira kadar devlet desteği de sağlanacak. Konut sektöründeki bu ve bunun gibi teşviklerle ekonomiye büyük canlılık getirmeyi hedefleyen hükümet çeşitli önlemlerle ekonomideki bu durgunluğu da en hasarsız şekilde atlatmayı hedefliyor. Bu güne kadar alınan tedbirler ve faiz indirimleri sayesinde konut sektöründe 2 milyar türk lirası kadar bir satış yakalayan konut sektörünün gelecek günleri hala belirsiz. Konut sektörünün devletten beklentisi kalıcı önlemler alınması yönünde.

Vergi harçlarının düşürülmesi, yabancı yatırımcılara oturma izni verilmesi gibi beklentileri bulunan sektörün ileri gelen firmaları bu hareketliliğin kalıcı olmasının bu tip önlemlerle mümkün olacağını söylüyorlar.

Birçok banka bu faiz indirimlerini sunarken Ağustos ayına özel notunu reklamlarından eksik etmiyor. Bunun temel nedeni yüzde on ikilik mevduat faizleri. Bankalar bu faizlerin yüzde dokuza çekilmesi gerektiğnii söylüyorlar. Böylece kalıcı bir şekilde düzenlenen faizlerle bankalar daha çok müşteriye daha geniş kapsamda kredi verebileceklerini belirtiyorlar.

 

 

 

 


Etiketler: ihtiyaç kredisi bankacılık kredi haberi

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!