İskonto Ve İştira Kredisi Nedir?


İşletmenizin rahat ve güvenli bir finansmana sahip olabilmesi için nakit apraya ihtiyacı vardır.

Her ay gelen ödemeler çeşitli sebeplerden dolayı sekteye uğrayabilir. Borçlularınız size senet veya çek ile ödeme yaptıklarında bu çeklerin bozdurulma günlerine uzun süreler olabilir. Bu durumda şirketiniz nakit sıkıntısına girebilir ve kendi borçlarını ödeyemez duruma gelebilir. Bunun önelenebilmesi amacıyla bankalar iskonto ve iştira kredileri verirler.

İskonto ve iştira kredisinin en önemli özelliği bir senede dayandırarak bu krediyi kullandığınızda senedinizin vadesini beklemeden topluca bu paraya sahip olabilmenizdir. Bu tip kredilerin bir diğer avantajı ise faiz değişikliklerinden, ve piyasanın genel durumundan etkilenmeden kredi tutarınızın sabit kalmasıdır. Bu sayede krediyi çektikten sonra borcunzuu düzenli ödediğiniz zaman senetinizin gününü beklemeden paranıza topluca sahip olabilirsiniz. Çek veya senedin bozdurulabilme tarihine en fazla 6 ay olan çek veya senetlere iskonto ve iştira kredisi verilir.

İskonto Ve İştira Kredisinin Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Başta belirtmek gerekir ki iskonto ve iştira kredisi tek bir farkla birbirinden ayrılırlar. İştira kredisinde senet sahibi ve senet ile ödeme yapan firma farklı şehirlerde bulunmaktadır. İskontoda ise iki firmada aynı belediye sınırları içerisinde bulunmak zorundadır.

Şirketiniz veya dükkanınız için elinize senet karşılığında bir para geçtiğinde senedin vadesini beklemeniz gerekmektedir. Bu sizi kısa süreli bir para sıkışıklığına sokabilir. Bu para sıkışıklığını atlatmanın en kolay yolu bir iştira kredisi almaktır. İştira kredisi sayesinde senetinizi teminat göstererek elinizdeki senet kadar parayı bankadan kredi kullanarak nakde çevirebilirsiniz. İştira kredileri sizi kısa vadede para sıkışıklığından kurtarabilir. Bunun yanı sıra krediyi kullandığınzı tarihte kredi faizleri yüzde kaç ise bu rakam değişmeden kalır. Eknomik krizler, dalgalanmalar hiçbir şekilde bu kredi tipini etkilemez.

Bir çek veya senet ile bu krediyi kullandığınız takdirde düzenli olarak kredinizi ödemeniz gerekmektedir. Başka bir çek veya senedi bu kredinin teminatı olarak gösteremezsiniz. Bu durum ödemelerinizin sıkılığı ve gerekliliğini göstermektedir. Bu nedenle bu tip kredi kullandığınızda elinize geçecek paradan emin olmanız gerekmektedir. Ödeme günü geciken kredilere faiz uygulanır ve kredi notunuzu olumsuz etkilerler.

Bu durumdan kaçınmak için ödeme gününüzü hiçbir zaman kaçırmadan ödemelerinizi gerçekleştirmelisiniz. Şirketinizin nakit akışına güveniyor ve ona yapıalcak ödemelerin gecikmediğinden eminseniz iskonto veya iştira kredisi kullanabilir kısa süreli bakit ihtiyacınızı size gelen senedin vadesini beklemeden rahatlıkla karşılabilirsiniz.

İskonto ve iştira kredileri verilirken BSMV ve KKDF gibi vergiler verilen senet üzerinden düşülür. Komisyon ve çeşitli masraflar da kredinin verilecek anaparası üzerinden düşüldükten sonra buradan kalan toplam tutar krediyi çeken kişiye ödenir. Böylece senedinizin takip riskini ve kaybolma riskini ortadan kaldırarak güvenle istediğiniz miktarda paraya sahip olabilirsiniz.

Gerçekleştirdiğiniz ticari işlemler sonrası elinize geçen senetlerinizi böylece değerlendirmiş olup nakit problemi yaşamadan şirketinizin ihtiyacı olan parayı sağlayabilirsiniz. Nakit akışınız etkilenmeden ekonomik olarak güvende olan şirketiniz gelecekte de güvenli bölgesinden ayrılmadan icraatlarınız gerçekleştirebilir.

 

 


Etiketler: Kredi çekmek

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!