Güvenli Kira nedir? Kira Nasıl Sigortalanır?


Kiralarının gününde ödenmesi, ev sahipleri için çok büyük önem taşır.

Kiranızı Sigortalamak istemez miydiniz?

Türkiye de ilk defa 2017 Yılında faaliyete geçecek olan sistemde; ev sahipleri evlerini kiraya verirken, kiracı bankadan kullanmış olduğu kredi ile ödeme yapar.


Bu sistemde; Ev sahibinin 1 yıllık kirası kendi şahsi banka hesabında bloke dedir. Her ay bir kira bedeli belirlediği günlerde blokeden çıkartılır. Bu şekilde ev sahibinin kirasını geç alma riski ortadan kalkar.


Kiracılar ise bankalardan kullandıkları kredinin taksitini bankaya yatırır. 1 kira bedeline denk gelen taksit tutarı, kiracıya ekstra bir faiz ya da masraf yüklemez.


Ev sahiplerinin kiralarını düzenli aldığı, kiracıları ise Kefil, Komisyon, Depozito v.b. uğraşlardan kurtaran bu sistemi; Türkiye ve Dünyaya getiren www.guvenlikira.com 2017 de anlaşmalı olduğu bankalar ile Türkiye'nin yükselen bir değeri olmaktadır.



Kiracı Kredi Borcunu Ödenmezse Ne Olur?

Güvenli Kira sisteminde; Ev sahibi 1 Yıllık kirasını kendi banka hesabında garanti altına almış olduğu için, Kiracısının kredi taksitini geç ödemesi ev sahibinin kirasını geç ya da hiç almama riskini ortadan kaldırır. Kiracının kredisini ödeyip ödememesi ev sahibini hiç bir şekilde bağlamaz, sorunlar kiracı ve İlgili Banka arasında çözülür.


Kredi Borcumuzu Ödeyemezsek Ne Olur?

Aslında bu soru kredi almadan önce, B planı oluşturmak adına sorulmalı ama genelde herkes krediyi ödeyebileceğini düşündüğü ve o anki parasal sıkıntıdan kurtulmak için borcun ödenememe kısmına pek de takılmazlar.

Kredi borcunuzu ödeyemediğinizde yasal süreç şu şekilde işler:

Kredi borcunuzu ödeyemediğinizde, banka tarafından idari takip başlatılır. Buna bazen Merkez Bankası’nın kara listesine girmenizle sonuçlanacak yasal takip eşlik edebilir. Yasal takip başlamadan önce borçlu tarafa 90 günlük bir süre verilir. Bu süre içersinde borcunuzu ödediğiniz takdirde sadece gecikme faizi ödeme durumunda kalırsınız. Ancak 90 gün içerisinde kredi borcunuzu kapatmazsanız bankalar hakkınızda idari takip başlatırlar. 90 gün boyunca banka size sms ya da mal ile ulaşmaya çalışır. Ancak 90 günün bitiminde sizinle direkt temas kurarak ek 7 gün süre daha verir.  Sizden geciktirdiğiniz 3 aylık ödemeyi talep eder. Bu sürede bankanızdan kredi borcunuzu yapılandırmasını isteyebilirsiniz. Bu teklif sizden de gelebilir, banka da teklif edebilir. Yapılandırma oluşturulmasında herhangi bir sıkıntı yoksa borcunuz borç miktarı, faizler ve ödeme yapabileceğiniz sıklık göz önünde bulundurularak yeni bir ödeme planıyla size sunulur.  Yapılandırma tercih edilmeyecekse borç transferi yapan bankalara yapılandırma için kredi başvurusu yapabilirsiniz. Yapılandırma yapmayı kabul etmezseniz sizin için artık hukuki bir süreç başlar.

Kredi Borcunda Hukuki Süreç Nasıl İşler?

Bu süreç avukatlar tarafından takip edilir ve Merkez Bankası’nın kara listesine girmiş bulunursunuz. Daha sonra kredi almaya karar verdiğinizde kara listede bulunduğunuz için bankalar size kredi verirken zorluk çıkaracaktır. Bu surumda 5 yıl boyunca kredi alamazsınız. Ayrıca banka hesaplarınız bloke edilebilir, maaşınızın bir kısmına el konulabilir ve icraya verilebilirsiniz. Haciz durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Birçok insanın en büyük korkularında biri borcunu ödeyemezse hapse girmektir. Ancak anayasamızın 38. Maddesine göre ‘’Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.’’ Bazı bankalar, sizi korkutmak ve borcunuzu ödetmek için hapis cezasını öne sürerler. Bu tür tehditleri ciddiye almanıza gerek yoktur. Hapis cezası ancak bir şekilde geçerli olabilir.

Eğer borcunuzu ödeyeceğinizi taahhüt ettiğiniz bir belge varsa ve icra müdürü tarafından imzalandıysa ve borcu belirlenen sürede ödemezseniz, 3 ay süre ile hapis yatma durumunda kalabilirsiniz. Bu nedenle borç ödeme konusunda sıkıntı yaşanacaksa bu tür belgeleri imzalamamak en iyisidir.

Genel olarak bu tür sorunlarla hem maddi, hem de manevi açıdan yıpranmamak için borcun en azından asgari tutarını yaptırmak sizi rahatlatacaktır. Ancak kredi alırken en dikkat edilecek husus ayağı yorganına göre uzatıp, ödeyebileceğiniz taksitlere girmenizdir. 


Etiketler: guvenlikira kiramguvende kira sigortası sigortalı kira garanti kira

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!