Emekliler Nasıl Kredi Alır? - Kredi Denizi


Günümüzde her insanın bankalardan kredi çekmesini gerektiren durumlar oluyor.

Kobiler işletmeleri için, kirada oturanlar bir ev sahibi olmak için hatta tatile çıkmak isteyenler gidecekleri tatil için kredi çekmek durumunda kalabiliyor. Bankaların bu konuda şahıslar ve işletmeler nezdinde konuya özel hizmetleri bulunuyor. Kredi alabilmek için belli başlı kurallar bulunuyor. Bankalar öncelikle kredi başvurusunda bulunan kişilerin TC kimlik numaralarını alarak bir takım incelemeler yapıyor. Bu incelemeler sonucunda kişinin diğer bankalarla olan ilişkileri, borçları, ödemeleri ve aldıkları maaş tutarları denetleniyor. Koşullar banka açısından da uygun olduğu takdirde kredi onaylanıyor ve kredi tutarı kişinin hesabına yatırılıyor. Kredi kullanan kişinin de aylık kredi taksit tutarını düzenli bir biçimde ödemesi gerekiyor. Kredi koşullarını belirleyen en önemli etken kişinin aylık geliri, yani aylık gelir ne kadar yüksek ve stabil ise alınan kredinin tutarı da doğru orantılı olarak yükselebiliyor.

Kredi çekmek için mutlaka genç yaşta olmak ya da bir şirket bünyesinde çalışıyor olmak gerekmiyor. Bugün pek çok emekli de kredi almak isteyebiliyor. Bu kişiler hali hazırda çalışmadıkları için ve belirli bir yaşa gelmiş oldukları için bankalardan kredi alıp alamayacaklarına dair tereddüde düşüyor. Ancak bugün Türkiye’de pek çok banka emeklilerin kredi çekmeleri için uygun koşulları sağlıyor. 

Bankaların emeklilere kredi kullandırma koşulları, prosedürlerine göre değişiklik gösteriyor. Bazı bankalarda emekli maaşını 3 ayda 1 çeken kişilere uygun koşullu kredi planları da oluşturuluyor. Bu durumlarda kredi taksitinin ödenmesi de 3 ayda 1 gerçekleşiyor. Bankalardan kredi almak için bir kredi teminatı sunmak gerekiyor. Kişinin sahip olduğu kira gelirleri ya da aylık maaşları teminat olarak gösteriliyor. Emeklilik kredisinde teminat olarak emekli maaşı gösteriliyor ve herhangi bir ek teminat istenmiyor. Geri ödenmeme durumunda ise emekli maaşlarının yalnızca belirli bir kısmı bloke edilebiliyor. Yani emekli kredisi almanın emekliler açısından çok fazla riski bulunmuyor.

Türkiye’de 10 milyondan fazla emekli bulunuyor. Bu kişilerin her birinin bazı bankalarla iletişimi bulunuyor. Bankalar müşterilerini kaybetmemek için kredi ihtiyaçlarına hizmet vermeyi seçiyor. Bunun içinse emeklilere özel kredi kampanyaları oluşturuluyor. Her ihtiyaç kredisinde olduğu gibi emeklilere özel ihtiyaç kredilerinde de 36 aydan yüksek vade ile ödeme yapılamıyor. Faiz oranları ise bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. 

Bir emeklinin kredi kullanabilmesi için belli başlı kurallar var. Bunlardan ilki yaş sınırı. Emeklilerin kredi çekmeleri için belirli bir yaş sınırı bulunuyor. Bankalar genel olarak 65-75 yaş sınırındaki emeklilerin kredi kullanmasına müsaade ediyor. Bazı bankalarda bu yaş sınırı 80’e kadar çıkabiliyor. İkinci koşul ise geri ödeme tutarının emekli maaşının %60’lık kısmını geçmemesi. Aksi takdirde bankalar kredi kullanımına izin vermiyor. 

Emeklilerin kredi kullanabilmesi için bankaların bazı talepleri oluyor. Her ihtiyaç kredisinde olduğu gibi öncelikle TC kimlik numaraları isteniyor ve kredi notu kontrol ediliyor. Böylelikle diğer bankalarla olan ilişkilerine, borç ve ödeme durumlarına bakılıyor. Bununla birlikte emeklilerden son 3 aya dair bir fatura örneği ve bir de emeklilik gelir belgesi isteniyor. Bu belgeler bankaların her biri tarafından isteniyor. Bazı bankalar kendi prosedürleri uyarınca başka bilgi ya da belgeler de talep edebiliyor. Bugün pek çok banka emeklilere 15.000 TL ile 30.000 TL arasında değişen kredileri kullanabilme olanağı sunuyor. Bu kredilerin ödeme taksitlerinin oldukça bilinçli bir şekilde oluşturulması gerekiyor. 3 ayda bir ödeme imkânı emeklilerin geri ödemelerini en çok kolaylaştıran seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.


Etiketler: emekli

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!