Ek Hesap Nedir?


Nakit ihtiyacı gündelik hayatımızın temel ihtiyaçlarından birisi. Gerek faturalarımızı ödemek, gerek gündelik

Bu nedenle belirli dönemlerde çok düşük faizli nakit krediler kurtarıcı nitelikte olabiliyorlar. Üstelik bu krediler birkaç günlük kullanım için çok da avantajlılar.

Ek hesaplar sayesinde böylesi sıkıntılı zamanlarda vadesiz TL hesabımızdan nakit avanslar çekebiliyoruz. Üstelik bununla da kalmıyor, otomatik ödeme talimatlarını ek hesaplarımızdan verebiliyor, EFT, havale işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz. Tabi bu işlemler için kredi kartlarının kullanılması da söz konusu fakat bu noktada ek hesapların kredi kartlarından farkının düşük faizlere sahip olmaları olduğunu belirtelim.

Kredi Kartından Farkı

Kredi kartlarından nakit avans çekme işlemi herkesin bildiği gibi maliyetli bir işlemdir. Kredi kartını bu amaçla kullanmak yerine günümüzde pek çok kişinin daha uygun bir seçenek olan ek kartları tercih ettiklerini görüyoruz. Kredi kartlarının nakit avans ve diğer işlemler için tercih edilmesi halinde, nakit avans çekim ücreti, nakit avans ücreti ve çektiğiniz miktara göre faiz ücreti gibi ücretler ek olarak hesabınıza yansımaktadır. Bunların tümü bir araya geldiklerinde ek kartların sağladığı hizmete göre çok daha maliyetli olur. Ek hesaplarda ise düşük faiz oranları uygulandığı gibi çekilen tutarlar için ek bir çekim ücreti de ödenmez.

Ek hesap limitleri bankadan bankaya kişiden kişiye değişen sınırlara sahiptir. Örneğin 5000 TL’ye kadar açılmış bir ek hesap kartından nakit avans çekerek harcamalarınızı yapabilir ve daha sonra zamanı geldiğinde ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Açtığınız bu hesaptan harcama yapmak gibi bir zorunluluğunuz da bulunmuyor. Dilerseniz hiç kullanmadan da ek kartınızı muhafaza edebilirsiniz.

Ek Kartın Teknik Özellikleri

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ek hesaplarınızdan dilediğiniz zaman nakit avans çekebileceğiniz gibi, düzenli ödemelerinizi de bu kartla gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede yapmanız gereken ödemelerin aksaması gibi sorunlarla da karşılaşmazsınız.

Ek hesaplardan çektiğiniz miktarları geri ödemek için bankalara gitmeniz de gerekmiyor. Vadesiz hesaplarınıza para yatırıldığı anda ek hesaplarınızdaki borçlardan düşülüyor. Bu sayede borcunuzu ödemediğiniz gün kadar faiz işlemiş oluyor. Ek hesap için bankaların internet şubelerinden veya yakınınızdaki bir bankadan başvurunuzu kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Ek Hesap Kullanımı

Ek hesabınızın limitleri dâhilinde istediğiniz gibi kullanmanız söz konusu. Daha sonra vadesiz hesabınıza yatırılan ücretlerden otomatik kesintiler gerçekleştiriliyor ve ek hesabınızdan çektiğiniz ücretler ödeme yapmadığınız gün sayısına göre düşük faiz oranlarıyla çekiliyor. Yaptığınız başvuru sırasında faizlerin hangi gün ödeneceğine de siz karar verebiliyorsunuz. Bu noktada tek dikkat etmeniz gereken, faiz ödeme gününde vadesiz hesabınızda faiz miktarı kadar ücretin bulunması. Aksi takdirde bankanızın politikasına da bağlı olarak ek hesabınızın kullanımı engellenebiliyor.

Bu türden hesapları otomatik ödeme talimatıyla kullanmakta söz konusu. Bu sayede çok düşük faizlerle zorunlu ödemelerinizi zamanında gerçekleştirebiliyorsunuz. Ek hesabınızdaki borcunuzu ödemenizin ardındansa faiz sona eriyor.

Faiz Oranları

Faiz oranları bankadan bankaya farklılıklar gösterebiliyor. Fakat ortalama %2.00 oranlarında faizlerin uygulandığını söyleyebiliriz. Ek kartınızdan 1000 TL tutarında çekim yaptığınızı varsayalım. Bu durumda 15 gün sonra ödeyeceğiniz tutar, %1.9 faiz oranıyla, 1011 TL olacaktır. Görüldüğü üzere ek karttan yapılan harcamalarda geri ödemeler bir hayli uygun olmakta.

1000 TL’yi 30 günlüğüne kullanmanız durumunda ise geri ödeyeceğiniz toplam ücret 1022 lira oluyor. Toplamda ödenen faiz ise 22 TL civarında olmakta. Daha yüksek bakiyelerde faiz oranları ise basitçe bu değerler iki katı alınacak şekilde hesaplanabiliyor. Örneğin 2000 TL için geri ödenecek faiz miktarı 45 TL civarında olmakta.

 

 

 


Etiketler: kredi sorunu

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!