Bankaların Sağladığı Kolaylıklar - Kredi Denizi


Bankalar finans sektörü içerisinde müşterilerine sermaye, kredi ve para konusunda kolaylıklar sağlamak adına k

Bu makalemizde bankalar müşterilerine kredi ve parasal konular da ne gibi kolaylıklar sağladığından bahsedeceğiz.Bankalar var oldukları süre boyunca karlarını azami seviye de tutmak isteseler fakat devlet bankaların müşterilerini mağdur etmemesi için özel kanunlar aracılığı ile vatandaşları koruma altına almaktadır. Aynı zaman da vatandaşları korumaya yönelik olan bu özel kanunlar sayesinde bankalar milli geliri korumak için de yatırımlar yapmak zorunda olup milli gelirin hızla yükselmesine katkı sağlamaya yardımcı olmak zorundadırlar. Bankalar güven esasına dayalı olarak hareket ettikleri için kişiler bankalar aracılığıyla yapacak oldukları işlerde güven sorunu çekmezler. Birlikte bir iş gerçekleştirecek olan birbirini tanımayan insanlar bankalar aracılığıyla güven sorunu yaşamadan işlerini çözüme kavuşturabilmektedir. Burada maddi güveni sağlama görevini bankalar üstlenmektedir.

Bankalar müşterilerine yatırım işlemleri, parasal işlemler, hizmet işlemleri, kredi işlemleri gibi birden fazla konu da hizmet vermektedir. Bankaların müşterilerine vermiş oldukları kredi hizmetlerinden sizlere daha ayrıntılı bahsedecek olursak eğer Bankalar kredi fonksiyonu ile müşterilerine ileri zaman dilimlerine yayarak ödeme planı çıkartılmasıyla birlikte kredi vermektedirler. Bu kredilerin miktarları alınacak kredinin türüne göre ve kredi başvurusunda bulunan kişinin gelir düzenine göre değişkenlik gösterir. Bankalar verdikleri nakit krediler üzerinden hem komisyon hem de faiz geliri almaktadırlar.

Kredi hesaplama mevzusu her kredi almak isteyen kişi için yapması gerekli olan bir hesaplamadır. Bu sayede hangi kredi türünden kredi almak istiyor ise banka tarafından kendisine verilebilecek meblağ hakkında fikir sahibi olmuş olunur. Bu hesaplama nasıl yapılır diye soracak olursanız eğer; bankaların internet sitelerinde kredi hesaplamasının pratik bir şekilde yapılmasını sağlayan hesaplayıcılar bulunmaktadır. Diğer bir hesaplama ise her bankanın kendi sitesinden hesaplama yapmak ve bunları not almak veya hatırlamak gibi bir külfetten sizi kurtaracak olan Türkiye’de hizmet vermekte olan bankaların kredi türüne göre karşılaştırmalı kredi hesaplama uygulamalarının olmasıdır. Bu site sayesinde istediğiniz kredi türüne göre hangi bankanın kredi oranının, faiz ve vade oranlarının uygun olacağını hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

 

Bir kredi almak için başvurma seçenekleri gün geçtikçe müşteriler için kolaylaşmakta ve her hangi bir pürüz çıkmadığı sürece hızlı bir şekilde çok fazla prosedüre takılmadan kredi başvurusu yapılabilmektedir. Kredi başvurusu yapmak isteyen müşteriler için bankalar kredi başvurusunda bulunabilsinler diye birden fazla yol sunmaktadır, e bu yollar zaman ve gelişen teknoloji ve internet imkânları sayesinde daha da artış göstermektedir. Bunlar

1.       Bankaların internet adresleri üzerinden kredi başvurma yolu olan web kredi

2.       Sms yolu ile kredi başvurusu

3.       Telefon yoluyla kredi başvurusu

4.       Banka ATM’sinden yapılan kredi başvurusu

5.       Banka şubesinden yapılan kredi başvurusu

 

Olmak üzere çok sayı da seçenek bulunmaktadır. Bunlardan web kredi başvuru yolu, sms kredi başvuru yolu, ATM’den kredi başvuru yolu, telefon üzerinden kredi başvuru yolu olmak üzere kredi başvuru yolları gün geçtikçe çeşitlilik kazanmaktadır. Bu başvuru çeşitlerinin gün geçtikçe artmasının sebebi bankaların müşterilerine daha iyi ve hızlı bir şekilde hizmet edebilme konusunda diğer bankalar ile girdikleri rekabetten kaynaklanmaktadır. Bu rekabet durumu sebebiyle bankaların krediler üzerine uyguladıkları faiz oranları ve komisyon oranları değişkenlik göstermektedir. Bakalım gün geçtikçe kredi başvuruları bankaların rekabet ortamından ne derece de etkilenecek ve bizleri bu konu hakkında ne gibi kolaylıklar bekleyecek. Takip edip hep birlikte göreceğiz.

 

 


Etiketler: Bankalar

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!