Banka Kartına Taksit Olur Mu?


Banka kredisi ile taksitli alışveriş günümüzde en yaygın yöntemlerden biridir. Seo of Credit size banka kartın

Bunun sebebi ise, insanların yüksek fiyatlı ürünleri yavaş yavaş ödemesine imkân sağlamasıdır. Genel olarak kredi kartı kullanımında yapılan taksitler insanları hem anında çıkacak nakit paradan kurtarmakta hem de bir ürünü satın almak için para biriktirmesine gerek kalmadan satın alabilmesini sağlamaktadır. Peki, kredi kartı kullanıcılarının sık sık kullandığı taksitler, banka kartlarında da kullanılabilir mi?

Bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır. Şu anda Türkiye’de bulunan bankalar arasında Finansbank’ın bir banka kartı hariç, diğer banka kartlarında taksit kullanımı yapılamamaktadır. Finansbank’ın banka kartı üzerinden sağladığı taksit imkânı aslında kredi kartı kullanmayan için büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

2009 tarihinde başladıkları bu taksitli kullanılabilen banka kartı genel olarak kredi kartı yüzünden borçlara girenler ve bu konuda acı deneyim yaşayan insanlar için tasarlanmıştır.

Peki, bu banka kartına taksit sistemi nasıl işler?

Banka kartınızda bulunan bir miktar kadar taksitli bir alışveriş yaptığınızı farz edelim. Bu miktarın ilk taksit tutarı direkt olarak alışverişi yaptığınızda bakiyenizden çekilir. Banka hesabınızda olan tutar üzerinden, ürünün toplam tutarı ise banka tarafından otomatik bir sistem ile vadeli hesabınıza aktarılır. Böylelikle, banka kartı ile alışveriş yapan tüketici, hem taksitli alışveriş yapmış olacak hem de vadeli hesapta bulunan parası gün geçtikçe faiz oranları üzerinden değer kazanacaktır.

Her ne kadar risksiz bir çalışma olsa da bu sistemin bir eksisi vardır. Bu eksi ise, sadece hesabınızda bulunan miktar kadar taksitli alışveriş yapabilmenizdir. Tüketicilerin birçoğu ise kredi kartını genellikle hesabında bulunmayan ya da nakit olarak anında ödeyemedikleri ürünler için taksit imkânını kullanırlar. Açıkçası, ‘’param köşede dursun, hem değer kazansın hem de taksitli alışveriş yapmış olayım’ diyorsanız bu kart aslında tam size göre. Ancak, ‘’benim bu ürünü almak için yeterli param yok ve taksit yaptırmak istiyorum diyorsanız’’ bu kart sizin işinize yaramayacaktır.

Günümüzde kredi kartı kullanımı oldukça yaygınlaşmaktadır fakat bununla birlikte kredi kartlarından korkan insanların sayısı oldukça fazladır. Kredi kartlarının ilk çıktığı dönemde yapılan bilinçsiz kullanım yüzünden birçok insan girdikleri borç bataklarından çıkamamış ve hemen hemen her gün televizyon haberlere yansıyarak insanların kredi kartlarına sorunlu birer ürün gibi bakmalarını sağlamıştır. Hâlbuki kredi kartları düzgün kullanıldığı takdirde gayet işe yarayan ve sizi zor anlarınızdan kurtarabilecek bir üründür. Bu yüzden insanlar paralarını saklamak için açtığı hesapları ile bağlantılı olan banka kartlarına yönelmiştir. Ancak, banka kartına taksit imkânı olmadığı için taksitli kullanım için kredi kartı almak durumunda kalmışlardır.

İnternet üzerinden alışveriş ise gittikçe yaygılaşan bir alandır. Banka kartına taksitli alışveriş imkânı olmasa da bazı internet sitelerinden yapacağınız alışverişlerde banka kartınızı kullanabilirsiniz. Böylelikle, kredi kartları olmayan insanlar da havale haricinde bir yöntem olan banka kartı ile alışveriş seçeneğini kullanabilirler. Ancak bu seçeneği destekleyen bir siteden ürün almak istediğinizde, eğer banka kartı bilgilerinizi girerseniz, otomatik olarak sistemler taksit seçeneği ortadan kaldıracaktır. Bakiyenizde bulunan miktar üzerinde taksit yapılmayarak işleme devam etmeniz istenecektir. Bu durumlarda, internetten alışveriş yaparken banka kartını kullandığınızda taksit imkânlarından faydalanamayacaksınız.

Her gün bir yenisi keşfedilen ve yeni sistemler geliştirilen bankacılık sektöründe belki bir gün banka kartlarına da taksit imkânı sağlanır. Günümüzde henüz olmayan bu fırsat belki de kredi kartı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen kullanıcıların taksit yapmasına fırsat tanır. Böylelikle, kredi kartı tercih etmeyen insanlar, çok güvenmediği ve senet üzerinden işlem yapan firmalardan alışveriş yapmak zorunda kalmazlar. 


www.herkeseyekredi.com.tr


Etiketler: banka kartı

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!