Balon Ödemeli Kredi Nedir? Balon Ödemeli Kredinin Avantaları Nelerdir?


Son yıllarda tüketimin artmasıyla doğru orantılı olarak bankaların ve devletin verdiği kredileri kullanımımız

Bankalar da hem ödeme kolaylığı, hem de oldukça fazla çeşit sağlayan kredilerle harcamalarımızı daha da cazip hale getirdiler.
Bankaların ve devletin verdiği kredileri; Tüketici Kredisi, Konut Kredisi (Mortgage Kredisi) ve Ticari Kredi olarak sıralayabiliriz. Yasalar gereği tüketici kredisi sadece kişilere verilebilir. Kurum ve kuruluşlar bu krediden faydalanmaz. Tüketici kredileri, ihtiyaç kredileri olarak da bilinir. İhtiyaç kredilerinin taksitleri genelde aylık olarak, eşit taksitlerle ödenir.
İhtiyaç kredisi çeşitleri; ipoteksiz ihtiyaç kredisi türleri, eşya kredisi, eğitim kredisi, evlilik kredisi, tatil kredisi, ipotekli ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi şeklinde sıralanabilir. Kredi ödemeleri ise düzenli aylık,  ara ödemeli, artan, azalan, balon, esnek ödeme olarak sıralanabilir.
Balon Ödemeli Kredi Nedir? 
Son yıllarda kredilere artan talep nedeniyle bankalar da ödeme şekillerinde oldukça değişik yollar izlemeye başladı. Balon ödeme de bunlardan biri. Balon ödemede, almış olduğunuz kredileri aylık olarak daha uygun şartlarda, son taksitte toplu olarak yapabiliyorsunuz. Ara ödemeli kredi ve balon kredi, en çok taksitlerin yüksek miktarlarda olduğu konut kredilerinde ve taşıt kredilerinde tercih ediliyor. Örneğin 60 ay vadeli bir konut kredisi aldınız. Konut aldığınız için aylık kredi geri ödemeleriniz yüksek gelecektir. Aylık ödeyeceğiniz yaklaşık 3200 TL’yi daha düşük miktarlarda ödeyip, son taksitte balon ödeme olarak tabir edilen toplu bir ödeme yapabilirsiniz. Bu kredi aylık ödemelerinizde sorun olduğu zaman işinize oldukça yarayacak bir kredi çeşididir. O dönem maddi durumunuzun çok da iyi olmayacağını biliyorsanız ancak buna rağmen hayalinizdeki evi, arabayı almak istiyorsanız, elinize toplu bir miktar para geçtiğinde son taksiti topluca ödeyebileceğinizi düşünüyorsanız, bu tür krediler size göre olabilir. Balon ödemenin taksitlendirilmesi ve son ödemede yapılacak ödeme miktarı bankadan bankaya değişiklik gösterir. 
Balon ödeme yapılırken taksit tutarı, faizi ve vergi tutarlarının altında kalmayacak şekilde krediyi kullanan tarafından belirlenebilir. Bu tür krediler, evi ya da taşıtı aldıktan sonra, satın alınan malları satıp, elde edilen parayla krediyi kapatmak isteyen kişiler için oldukça uygun olan kredilerdir.
Balon Ödemeli Kredi Hangi Alımlarda Avantaj Sağlar?
Mortgage (konut kredileri) ödemelerinde bazı bankalar, kredi tutarının %30’unu taksite yaymak yerine, son vadede toplu olarak ödeme imkânı verirler. Bu şekilde ev almak isteyenler, hem istedikleri eve daha da çabuk kavuşur, hem de daha az aylık kredi geri ödemesi yaparlar. Bazı bankalar, bu krediyi; sabit faiz, toplu parayı yatırım araçlarında değerlendirme, gelecek toplu parayı beklemeden ev/taşıt sahibi olabilme, aylık ödemeleri düşürme imkânlarıyla ön plana çıkarırlar.
Balon Ödemeli Kredi Kimler İçin Uygundur?
Balon ödemeli kredi özellikle; konut ve taşıt gibi yüksek tutarlı alımlar yapmak, elindeki parayı yatırımda tutmak, aylık ödemelerini düşük tutmak, vade sonunda toplu ödeme yapmak, emekli ikramiyesi sonunda ev ya da taşıt almak isteyenler, toplu para bekleyenler ve yatırımcılar için oldukça uygundur.
Hangi Bankalar Balon Ödemeli Kredi Hizmeti Sunuyor?
Günümüzde birçok banka balon ödemeli kredi kolaylığını sunarak müşterilerinin taleplerini karşılamaya çalışmaktadır. Ara ödemeli kredi veren bankalardan bazıları şunlardır: Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Tekstilbank, Denizbank, Finansbank, İş Bankası, Halkbank, ING Bank, Ziraat Bankası, ICBC, Fibabanka, TEB, Vakıfbank, Şekerbank, Odea Bank, Bankpozitif, HSBC, Burgan Bank.





Etiketler: kredi başvurusu

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!