Altın destekli ETF'lere 100 Ton Giriş


Geçtiğimiz Ağustos aylarında altın destekli Exchange Traded Fonlarına (ETF), güvenli liman alışları ile 100 to

Altın destekli ETF'lere 100 Ton Giriş

Geçtiğimiz Ağustos aylarında altın destekli Exchange Traded Fonlarına (ETF), güvenli liman alışları ile 100 tonluk altın varlık girişi oldu. Altın alım ve satımları bununla birlikte değişti. ETF'ler sonucunda yön değiştiren piyasa, altın desteğiyle birleşti. Bilindiği üzere, yatırımcılar tarafından altına büyük çaplı bir ilgi var. Merkez bankalarının geçtiğimiz yıllara göre daha gevşek para politikalı uygulaması, küresel ticaret rekabetinin artması, risk varlıklarda güçlü düşüşler yaşanması gibi sebeplerden sonra altın destekli Exchange Traded Fonları'nda (ETF) değişiklikler yaşandı. Ağustos ayında 100 ton altın girişinin olmasıyla, bu fona dâhil olan toplam varlıklar yükselişe geçti. Bu yükseliş, 2013 yılının Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Artış Devam Ediyor

Fona dâhil tüm finansal varlıklar, dünya çapında yayınlanan ve derlenen verilere göre, 101.9 tonluk bir artış gösterdi. Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle de bu artış toplamda 2,453.4 tona ulaştı. Böylelikle, geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında toplamda 154.1 tonluk bir artış gerçekleşti. Böylelikle de üst üste üç ay boyunca giderek büyüyen bir artış gerçekleşmiş oldu. Yayınlanan verilere ve açıklamalara göre, piyasadaki hareketliliğin üzerinde önemli bir rol oynayan bu artış önümüzdeki zamanlarda daha da yükselebilir.

Küresel Bir Artış Haline Geldi

Çin ve ABD arasındaki ticari anlaşmazlığının küresel ve ekonomik durumunu kötüleştirmesi durumundan sonra ortaya çıkan ve artan güvenli liman alımları bu yıl %19 yükseldi. Tam da bu noktada, merkez bankasının alımları da piyasayı dalgalandıran bu artışa ve güvenli liman alımlarının devam etmesine yönelik diğer bir destek haline geldi. Goldman Sachs Group Inc., ETF'lere olan talebin güçlenmesi ve tüm resmi alımların devam etmesi sonucunda altın fiyatlarının büyük olasılıkla daha da artacağını belirtti.

Metal de Yükselişte

Geçtiğimiz Pazartesi günü, spot altınlar ons başına 1,522.68 dolar seviyelerindeydi. Fakat piyasadaki bu değişimden etkilenen sadece altın olmadı. Bununla birlikte metal de, 26 Ağustos tarihinde 1,555.07 dolara ulaştı. Bu değer de, metalin 2013'ten bu yana çıktığı en yüksek seviye oldu.


Etiketler: Altın destekli ETF Altın

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!