2016 Yılı Temmuz Ayı İtibari İle Bireysel Krediler 420 Milyar Liraya Çıktı


Dünya genelinde ve kaçınılmaz olarak da ülkemizde ekonomi alanında dalgalanmalar yaşanmaktadır.

Dünya genelinde ve kaçınılmaz olarak da ülkemizde ekonomi alanında yaşanan dalgalanmalar vatandaşı eskisine oranla daha da konut ya da otomobil yatırımı yapmaya itmekte ve dolayısıyla da bankalardan talep edilen bireysel kredilerin sayısı oldukça artmaya başlamaktadır. Yalnızca konut ya da otomobil sahibi olmak amaçlı değil, aynı zamanda eğitim ya da ev eşyası gibi çeşitli sebeplerle alınan ihtiyaç kredilerine talep de gözle görülür bir şekilde artış göstermektedir. Yapılan araştırmalar ve açıklanan istatistikler sonucunda, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi aylık bülteninin temmuz sayısına göre, banka ve banka dışındaki finansal kuruluşlar tarafından vatandaşlara kullandırılan bireysel kredi oranı geçtiğimiz seneye göre yüzde 5,3 artış gösterdiği anlaşılmaktadır. Bu oran sonucunda, bireysel krediler 420 milyar liraya çıkmış bulunmakta.
İlk Sırada İstanbul Var
Özellikle cep telefonu satın alımı esnasında kredi kartı kullanarak taksit yaptırmanın bir kanun ile yasaklanması sonucu, 3 bin ya da 5 bin gibi düşük miktarlı ihtiyaç kredisi alan vatandaşların sayısında gözle görülür biçimde büyük bir artış yaşanmaya başladı. Kredi kartı kullanımına bakıldığında ise, yapılan bir araştırmaya göre, toplam kredi kartı kullanan kişilerin yüzde 52,5’inin kredi kartı limitleri 5 bin Türk Lirasına kadar çıkmakta. Tutar bazında incelendiğinde, yüzde 46,9’luk bir kısmın da 25 bin Türk Lirası’nın üzerinde kredi kartı limitine sahip olduğu gözlendi.
Yapılan araştırmalar sonucunda ülke genelinde en yüksek bireysel kredi kullanım istatistiklerine bakacak olursak, 145 milyar Türk Lira’lık bireysel kredi kullanımı ile ilk sırayı İstanbul alırken, 42,5 milyar Türk Lirası miktarında bireysel kredi kullanımı ile İstanbul’u takip eden bir diğer en yüksek kredi kullanılan ilimiz Ankara oldu. İzmir ise 27,4 milyar Türk Lirası civarında bireysel kredi kullanımı ile üçüncü sıraya yerleşti. Ülke genelinde son 1 yıl içerisinde bireysel kredi kullanım oranı en çok artan ilimiz ise 9,5 ile Kahramanmaraş oldu. Kişi başına düşen ortalama bireysel kredi kullanımı oranlarına bakılacak olursa da, sırasıyla Van, Ankara ve Mersin’in ilk üç sırada yer aldığı gözlemlenmektedir. Son olarak da, tasfiye olunacak alacaklar oranına bakıldığında, 8,5 ile Adana ilimiz ilk sırada yer aldı.
2016 Yılı Temmuz Ayı İtibari İle Ne Kadar Nakit Kredi Kullanıldı
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi aylık bülteni Temmuz 2016 sayısında yayınlanan rakamlara bakılacak olursa, 2015 yılı temmuz ayına oranla yüzde 13’lük bir artışla, bankalar ya da bankaların dışındaki bazı finansal destek veren kuruluşlarca vatandaşlara doğrudan kullandırılan nakit krediler 1 trilyon 900 milyar Türk Lirası gibi bir rakama ulaştı. Bu miktarın bankalar tarafından kullandırılan nakit kredi miktarı 1 trilyon 823 milyar Türk Lirası olurken, 37 milyar Türk Liralık bir kısmını finansal kiralama şirketleri, 19 milyar Türk Lirası kadarlık bir miktarını finansman şirketleri ve 22 milyar Türk Lirası kadarlık bir miktarını ise faktöring şirketleri tarafından nakit kredi olarak kullandırılmıştır. 
İçinde bulunduğumuz Temmuz ayının bir önceki yılın aynı ayına göre oranına bakılacak olursa, tasfiye olunması gereken alacakların yüzde 28 gibi bir artışla 58 milyar Türk Lirası civarına ulaştığı gözlemlenmiştir. Yine 2016 yılının temmuz ayını bir önceki aya oranladığımız da ise bu oran yüzde 3 ile değişmeden aynı kalmıştır. Bu oranın bankalarda yüzde 2,8, faktöring şirketlerinde yüzde 7,3 ve finansal kiralama şirketlerinde ise yüzde 6,7 olarak hesaplandığı açıklanmıştır.


Etiketler: bireysel krediler

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!