18 Yaş Altındakiler Nasıl Banka Hesabı Açabilir?


Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşını doldurmamış çocuklar için neredeyse tüm bankaların banka kartı hizmeti bulunma

. Aynı durum reşit olmamış yani 18 yaşını doldurmamış çocuklar için kredi kartı hizmeti olarak bulunmamaktadır. Sadece velileri ile bankaya müracaat eden 18 yaş altındaki çocuklara banka kartı hizmeti olarak bulunmaktadır. Bankaların banka hesabı açarken aradıkları tek koşul 18 yaşın altında olduklarına dair şahısların ve başvuru esnasında yanında olan ebeveynin şahsın velisi olduklarına dair kimlik fotokopilerinin başvuru esnasında gösterilmesidir. Ayrıca bu banka kartlarının, diğer banka kartlarından yani reşit kişiler için hazırlanmış banka kartlardan herhangi bir farkı bulunmamaktadır. 18 yaş altı banka kartı kullanıcıları da, normal bir şekilde kartlarına para yatırıp para çekebilirler, Online ya da direkt olarak alışveriş yapabilirler. Bazı banka kartlarının yıllık aidat ücretleri bulunurken bazı bankalar bu ücretleri talep etmezler.

 

Öncü bankalardan biri olan Türkiye İş Bankası’nın çocukların geleceği kapsamında düzenlediği hizmetler başta olmak üzere, pek çok 18 yaş altı banka kartı hizmeti de bulunmaktadır. Örneğin; “kumbara hesabı” ile çocukların küçük yaşlardan itibaren verilen kumbaralar aracılığı ile biriktirdikleri paraların değerlendirilmesi ve katlanması İş Bankası’nın çocuklar için sunmuş olduğu özel hizmetler arasında yer alır. Sadece Türkiye İş Bankası değil pek çok yerli ve yabancı banka da banka hesapları için 18 yaş altındaki çocuklara hizmet vermektedir.

 

Akbank, İş Bankası’ndan sonra banka hesabı hizmeti veren en donanımlı diğer bankalar arasında yer alır. Sunmuş olduğu “Exi 26” hizmeti ile bir banka kartında bulunan ve kullanılan tüm özellikler Exi 26 olarak adlandırdığı banka kartı için de geçerlidir. Şahıslar istedikleri gibi para yatırıp para çekebilir, Online işlem yapabilir, fatura ödeyebilir, yatırım hesabı olarak kartlarını kullanabilirler.

 

Bankaların, çocuklar için sunmuş olduğu banka kartı hizmeti için bazı temel hususlar bulunmaktadır ve bu hususlar hem çocuklar hem de veliler adına büyük önem taşımaktadır. Örneğin, banka kartlarının şifreleri kişiye özel olmakla birlikte sadece 18 yaş altındaki kullanıcıların velileri ile paylaşmaları gerekmektedir. Herhangi bir durum neticesinde direkt olarak iletişime geçilmesi gereken kişi banka kartı başvurusunda veli olarak tanıtılan kişi olacaktır. 18 yaş altındaki kullanıcıların herhangi bir sorumluluk durumu olamadığından kendisine bir nevi kefil olmuş kişi bu anlamda direkt muhatap olunacak kişi olarak da değerlendirilebilir.

 

Bahsedilen iki büyük banka dışında 18 yaş altındakiler için banka hesabı açabilen bankalar;

 

-Garanti Bankası

-Vakıf Bankası’dır.

 

Bu tür banka işlemlerinde genellikle başvurular direkt olarak şubeden yapılır ve Online yapılan başvurular kabul edilmez. Verilen banka hesabı hizmeti 18 yaş altındaki kişiler için uygun olduğundan ve başvuran kişinin bu durumu ispatlaması gerektiğinden şubeden yapılan başvurular esas alınmaktadır. Her banka için şartlar ve durumlar farklılık gösterebilir. Örneğin, bazı bankalar başvuru esnasında veli ve imzasına ihtiyaç duyarken; bazı bankaların veli imzalı belge ile yetindiği de görülmüş durumlar arasındadır. Bu nedenle tercih edilen bankanın, banka hesabı başvurusunda bulunurken ne gibi belge ya da ihtiyaçlar talep ettiği önceden araştırılmalıdır. Sürecin hızlanması içinse velinin bizzat 18 yaş altındaki kişi ile bankaya gidip başvuru yapması daha etkili olacaktır.

 

18 yaş altındakilere banka hesabı açılırken, para yatırma, para gönderme ve para çekme konularında kısıtlamalar olduğu da bilinmelidir. Örneğin, genel olarak 18 yaş altındaki kullanıcıların bir günde para gönderme ya da para çekme limiti 200 TL olarak belirtilebilir. Bunun dışında açılan banka hesabın bir günde gelen para transfer limitinde ki belirlemeler farklılık gösterecektir.

 

Banka hesabı açılırken dikkat edilmesi gereken detaylar;

 

-          Senelik aidat ücretinin olmaması ya da cüzi rakamlar sunulmuş olması,

-          Bankanın 18 yaş altındaki kullanıcıya sunmuş olduğu hizmetlerin çeşitlilik göstermesi ve bireysel kullanıcılarla olan farklılıklarının minimuma indirilmiş olması,

-          Son olarak 18 yaş altı bir kullanıcı için her türlü para gönderme, para transfer ve para çekme limitlerinin minimum seviyede olması şeklinde belirtilebilir.

https://www.herkeseyekredi.com.tr


Etiketler: ihtiyaç kredisi

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!