Eşya Kredisi Nedir Ve Nasıl Alınır?


İhtiyaç Kredisi

İhtiyaç Kredisi, bankaların bireysel kullanım alanında kısa vadeli ve düşük tutardaki ihtiyaçlar için sağlamış olduğu kredidir. İhtiyaç kredisi çeşitleri; ipoteksiz ihtiyaç kredisi türleri, eşya kredisi, eğitim kredisi, evlilik kredisi, tatil kredisi, ipotekli ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi şeklinde sıralanabilir. . Eşya kredisi de ihtiyaç kredisi grubuna dâhildir. Özellikle evlilik döneminde birçok eşyayı bir arada almak zorunda kalan çiftler, ev tutmuş olan üniversite öğrencileri ve evini yenilemek isteyenler bu krediye başvurmaktadır Genelde alınan kullanılan kredi kısa vadeli ve düşük tutarlı olduğu için çoğunlukla sigorta kesintisi ve dosya masrafı da olmaz. 
İhtiyaç kredisi veren bakanlar arasında Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Tekstilbank, Denizbank, Finansbank, İş Bankası, Halkbank, ING Bank, Ziraat Bankası, ICBC, Fibabanka, TEB, Vakıfbank, Şekerbank, Odea Bank, Bankpozitif, HSBC, Burgan Bank’ı sayabiliriz. Kredi, bankaların şubelerinden ve web sitelerinden, eşyanın faturasıyla birlikte alındığı gibi, bankaların anlaşmalı olduğu mağazalardan da ürün alımıyla elde edilebilir. Örneğin X bankasının anlaşmalı olduğu bir teknoloji marketinden 1500 liralık bir ürün aldığınızda banka sizin yerinize ücreti mağazaya öder, siz de kredi koşullarına göre bankaya ödeme yaparsınız. Özellikle cep telefonlarına getirilen taksit yasağıyla bu opsiyon çok fazla kullanılmaya başlandı. Kredi başvurusunun o an mağazadan yapılıp, işleme alınabilmesi müşterilere inanılmaz kolaylık sağladı. Özelikle ülkemizdeki cep telefonu alma oranlarını düşünürseniz kaç kişinin bu tür bir krediden faydalanmak istediğini kolayca hesaplayabilirsiniz. Ayrıca evlilik öncesi o kadar çok alışveriş yapılıyor ki bir zaman sonra elde nakit, kredi kartında da limit kalmıyor. İşte bu kredi bu gibi durumlarda hayat kurtarıcı. Belirttiğimiz gibi hemen o an mağazan da alınabildiği için kimse mağdur olmadan, kolayca alışverişin tamamlayabiliyor. 
Genelde bu kredinin üst limiti düşük oluyor ama günümüzde bankalar bazı mağazalarla anlaşmalar yaparak bu limitleri oldukça yüksek bir seviyeye çektiler. Bu tür bir kredi genelde beyaz eşya, mobilya ve teknolojik ürünler için kullanılıyor. Vadeler 3 aydan başlayıp 36’a aya kadar uzayabiliyor. Bu tür krediler düşük tutarlı olduğu için genelde kefil ve gelir belgesi göstermenize de gerek kalmıyor.
Eşya kredisi faiz oranları ve geri ödeme şartları bankalara göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak tüm bankaların eşya kredisi sunma şartı kişinin sabit, aylık olarak belgelenebilir bir geliri olmasıdır. Ayrıca kredi kullanmak isteyen kişilerin reşit olmaları yani 18 yaşında olmaları şartı bulunmaktadır. Tabii ki her kredi türünde olduğu gibi yukarıdaki özellikleri sağlayan herkes bu kredi alabilir diye bir durum yoktur. Eşya kredisini tutarları düşük olsa bile krediyi veren bankanın kişinin taksitleri ödeyeceği konusunda emin olması gerekir.
Tüketici ihtiyaç kredileri, Maliye Bakanlığı`nın 2004 yılı Ocak ayında yayınlanan tebliği gereğince damga vergisinden muaftır ancak her taksitte, faiz üzerinden KKDF ve BSMV tahakkuk etmekte ve bu tutar da bankalar tarafından ilgili kuruma ödenmek üzere tahsil ediliyor. Eşya kredisini de kapsayan İhtiyaç kredilerinde faiz üzerinden %5 oranında BSMV tahakkuk etmektedir.
Ülkemizde özellikle bazı elektronik ürünlere getirilen taksit sınırlamaları nedeniyle son yıllarda eşya kredisi veren baka sayısı oldukça arttı. Bu nedenle aylardır hayalini kurduğunuz bir elektronik eşyayı, evinizin en güzel köşesine koyacağınız koltuk takımını, çok kısa sürede kilolarca çamaşır yıkayan çamaşır makinesini artık kolaylıkla alabilirsiniz. Eskiden sadece şubeden ve bin bir prosedürle alınabilen bu kredi, gelişen kredi sistemleriyle kolayca alınabilir hale geldiğinden mağazalardan emin adımlarla alışveriş yapabilirsiniz. 


Etiketler: kredi

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!