Kredi Kapatma Hesaplama


Faiz ödemek istemeyip de eline toplu para geçen kişiler erken kredi kapama imkanından yararlanabilir.

Kredi Kapatma Hesaplama

Zaman zaman nakit ihtiyacı dolayısı ile pek çok kişi bankalardan kredi talebinde bulunuyor. Alınan kredi belli aylık olarak belli miktarlar ile geri ödeniyor. Fakat ödemelerdeki faiz kredi çeken kişiyi zorlayabiliyor. Faiz ödemek istemeyip de eline toplu para geçen kişiler ise erken kredi kapama imkanından yararlanabilir.

Krediyi erken kapatmak isteyen kişiler bazı sorunlar ile karşılaşabilir. Özellikle erken ödeme cezası söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için bazı konulara hassasiyet göstermekte yarar var. Dileyen kişiler kar zarar hesabı yapan programlardan ya da kuruluşlardan yardım alabilir. Onun öncesinde yazımızı okumanız yararlı olacaktır.

KREDİ KAPATMA HESAPLAMA ARACI için tıklayabilirsiniz.

Kredi Kapatmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Çekmiş olduğu krediyi erken kapatma düşüncesinde olanlar öncelikle bankadan gerekli detayları öğrenmesi gerekir. Özellikle kredi çekme işlemi esnasında bankanın kriterlerini öğrenmekte yarar var. Çünkü erken kredi kapama işleminden yararlanmak isteyen müşterilerine bankalar indirim imkanı sunabilir. Bu durumda banka ile uzlaşma durumuna gitmek söz konusu olabilir.

Bankaların bir kısmı indirim imkanı sağlarken kimisi de erken kredi kapama cezası verebilir. Böyle bir durum ile karşılaşılmaması için kredi çekmeden önce banka ile tüm detayların konuşulması gerekir. Borcun erken ödenmesi aynı zamanda kredi notunu da olumlu yönde etkiler. Daha sonra yeniden kredi çekmek isteyenler kolaylıkla kredi başvurusu yapabilecektir.

Krediyi Erken Kapatmak İçin Yapılacaklar

Bankanın, erken kredi kapama işlemine yönelik yaklaşımını öğrenmek de yarar bulunuyor. Çünkü her bankanın uyguladığı farklı bir politikası bulunur. Bilgiler ışığında halen kapatma kararınız devam ediyorsa kredi kapatma hesaplama işlemini de yapmanız gerekir.

Hesaplama işleminin banka tarafından yapılması için yazılı bilgi paylaşımı yapılmalı. Yazılı bilgi paylaşımı sonrasında banka kredi kapatma hesaplama süreci başlatılır. Hesaplamalar sonrası net tutar ortaya çıkacaktır. Kredinin erken kapanması halinde bankaların cezai prosedürleri değişebilir. Bu konuda net olarak belirlenmiş bir miktardan söz etmek mümkün değildir.

Tüm şartlar size uygun geliyor ise resmi işlemlerinizi bankanız ile yürütmeniz gerekir. İşlemlerin resmiyet kazanması için bankaya bizzat gitmeniz gerekir.

Kredi Erken Kapatmada Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Her bankanın uyguladığı farklı kredi kapatma hesaplama yöntemi mevcuttur. Bu durumda en doğru bilgiyi bankanızdan alacak olsanız da konuyu ana hatlarıyla özetleyelim.

Normal koşullarda bazı taşıt kredilerinde ya da ihtiyaç kredisinde ana parayı ödeyerek borcun tamamı kapatılır. Bu durumda erken ödeme için ceza ödemek zorunda değilsiniz. Fakat her banka için süreç bu kadar kolay işlemeyebilir. Pek çok banka ceza adı altında ekstra bir ödeme talebinde bulunabilir. Borcunuzu erken kapatırken mağdur olmamanız için bankanızın görüşünü mutlaka öğrenmelisiniz.

Örneği kalan vadesi 36 ayın üzerine çıkmayan kredi için kalan ana paranın en çok %1'i ceza olarak alınabilir. 36 ayı geçmesi halinde ise en çok %2 oranında ceza ödenir.

Krediyi Erken Kapatmak Mantıklı mı?

Kredi kapatma kararının olumlu olup olmaması kredinin vadesine, türüne ya da faiz oranına göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bankanın ceza uygulaması ve o dönem ki ekonomik şartlara göre de değerlendirme yapmak gerekir.

Kredi çeken kişilerden öncelikle ana para yerine faiz istenir. Bankanın faizi öncelikle alması kredi kapatma hesaplama işlemlerinde kişiyi zarara uğratabilir. Bu durumda krediyi kapatma durumunuzun olmasını göz önünde bulundurmalısınız.

Vadeleri uzun tutmanız doğru bir davranış olabilir. Fakat bu durumda da faiz koşullarında değişiklik olabilir. Fakat faiz koşullarında değişiklik yoksa vadeyi uzun tutmanız mantıklı bir adım olacaktır.

Hangi Durumlarda Krediyi Erken Kapatmak Doğru Olur?

Faiz oranlarının düşük olması halinde erken kapatmanız yararlı olabilir. Fakat dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusudur. Çünkü kredinin çekilmesinden sonraki ilk ödemeler yüksek faiz oranı üzerinden yapılır. Daha sonraki ödemelerde faiz oranı düşer. Eğer ki ilk dönem yüksek faizli ödeme yaptıysanız erken kapatma işlemi karlı olmayabilir.

Faiz oranlarının düştüğü sonraki ödemelerde değil de ilk dönemlerde erken kapatma hesaplaması yapılabilir. Eğer avantajı bir durum varsa kapatmak yararlı olabilir. Erken kredi kapatma cezası yoksa kapatma işlemini başlatmak da iyi bir adım olabilir. Fakat ceza ödemesi varsa dikkatli bir araştırma yapmak gerekir. Kredi kapatma cezasının sadece konut ve taşıt kredisinde geçerli olduğunu unutmamak gerekir.

 


Etiketler: kredi kapama erken kredi kapama kredi kapatma hesaplama kredi erken kapama kredi kapatma erken kredi kapatma kredi erken kapama hesaplama kredi kapama hesaplama

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!