Bir kredinin uygunluğu nasıl anlaşılır? - Kredi Denizi


Harcamalarınız ve yatırımlarınız için finansman bulmak kolay değildir.

Bu hususta en büyük zorluk uygun bir kanaldan finansman bulamamaktır. Günümüzde yatırım ve harcama için gereken finansmanın temini bankalar aracılığıyla sağlanıyor. Ancak bankalardan alınacak kredilerin masrafları, faizleri ve sigorta maliyetleriyle artması altında ezilebilme ihtimalini getiriyor. Dolayısıyla maliyetleri en aza indirecek bir formül gereklidir. Bunun içinde uygun kredi bulma yolunu bilmelisiniz. Yazımızda bunun kriterlerini aktaracağız. Bir kredinin uygun olduğunun habercisi nedir?

Aldığınız kredileri geri ödemeye başladığınızda anapara, faiz, vergiler ve diğer masraflar içerisinde olacak şekilde bir ödeme söz konusu olabilir. İşte bu 4 ana kriter, uygun kredi bulmak için dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Anapara: Bankadan kredi olarak çekilen miktarı ifade eder. Yani faiz ve masrafların eklenmediği kısmıdır.

Faiz: Bankanın sağladığı kredi için müşterisinden aldığı paydır. Faiz oranları bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Kredi maliyetlerini doğrudan etkileyen bir unsurdur.

Vergiler: Bankanın kullandırdığı vergiler için devlete ödediği paydır. Faiz üzerinden hesaplanarak alınır. Aylık kredi ödeme tutarı içerisindeki faiz oranına göre devlete kaynak kullanım destekleme fonu ve banka sigorta muameleleri vergisi olarak ödenir.

Masraflar: Buda bankalar tarafından sağlanılan bir gelir türüdür. Faiz dışında ücretlendirilir. Dosya ücreti veya kredi tahsis ücreti altında alınır.

Bu değişkenleri nasıl değerlendirmek lazım?

Bir krediyi maliyetli yapan ana unsurların masraflar ve kredi faiz oranı olduğunu ifade edelim. Vergiler de ödeyeceğiniz faiz oranına göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle faiz oranına dikkat edilmesi daha önemlidir. Ancak burada da şöyle bir komplikasyon söz konusudur. Bankalar arasında kredi faiz oranları farkına bakarak, en düşük faizli kredi kullanımını tahsis eden bankaya başvuruda bulunabilirsiniz. Böyle bir durumda masraf maliyetlerini kontrol etmezseniz, faizini yüksek gördüğünüz bankadan çok daha fazla maliyetlerle kredi kullanabilirsiniz.

Masrafları ve faiz oranları beraber kontrol ederek karar vermelisiniz. Böylece uygun kredi bulabilir ve finansman maliyetlerini aşağıya çekebilirsiniz. Taksit konusuna gelince, ne kadar çok taksitlendirme talep edilirse, o kadar fazla faiz ve vergi ödeme durumunda kalacaksınız. Bu nedenle vadeleri kısa tutmak en akıllıca seçimdir. Ancak ödeme planınıza göre de taksitlendirme planı düşünmek gerekir. Ama bir bankadan daha az taksitlerle alacağınız kredi türüne 200 lira daha az ödeyecekseniz, daha fazla taksit seçeneğini göz ardı edebilirsiniz.

 


Etiketler: kredi başvurusu

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!