Yeni Evlenen Çiftler Nereden Ve Nasıl Kredi Alabilir? -Kredi Denizi


Hiç şüphesiz ki sevgilinizle evlilik kararı almak zordur.

Yeni Evlenen Çiftler Nereden Ve Nasıl Kredi Alabilir? -Kredi Denizi

Hiç şüphesiz ki sevgilinizle evlilik kararı almak kadar, bu karar sonrasında başlayan ve bir türlü bitmek bilmeyen oldukça yüklü miktarlardaki masrafları karşılamak da bir o kadar zor. Evlilik teklifi esnasında alınan tek taş yüzük ile başlayan, nişan tepsisinden, gelin bohçasından, baldız saçından, düğün yemeğinden, balayından, kınasından, çikolatasından, mutfak robotuna kadar uzanan geniş yelpazede bir harcama listesi çıkıyor çiftlerin önüne.

Her ne kadar gelenek ve göreneklerimiz gereği, bir takım düğün ve evlilik masrafları kız tarafı, bir takım evlilik masraflarını da erkek tarafı karşılıyor olsa da bu bitmek ve tükenmek bilmeyen ihtiyaç listesindekilerin masraflarını karşılamak için çiftlerin ayrı ayrı ya da birlikte bankalara giderek kredi çekmeleri gerekebiliyor.

2016’nın en güzel haberlerinden olan devlet destekli krediler ve faizsiz düğün kredileri de kulaktan kulağa dolaşırken, yeni evlenen çiftlerin nasıl kredi alabileceğine ilişkin küçük çaplı bir araştırma yaptık sizler için.

-          Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet destekli evlilik kredisi alabilmek için, öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın aşağıda sıralanan şartlarına uygun olmanız gerekmektedir:

·       Evlenmek isteyen çiftler 18 – 24 yaş arasında olmalıdır (üniversite mezunu vatandaşların yaş aralığı 26’ya kadar uzatılmıştır),

·       Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen ağır suçlardan herhangi birini işlememiş ve bu suçlardan hüküm giymemiş olmak,

·       Maddi imkânsızlık nedeniyle evlenemiyor olmak.

Tüm bu şartlara uyan ve evlenmek isteyen Türk vatandaşı çiftler faizsiz bir şekilde devlet destekli ve 1 yıl geri ödemeksizin 10 bin Türk Lirası kredisini kolayca alabilmektedir. En fazla 4 yıl içinde geri ödenmesi gereken bu düğün kredisi üzerine, evlendikten sonra ilk yıl çocuk sahibi olan çiftlerin de evlilik kredileri 1 yıl daha ertelenebilmektedir. Yetim ya da devlet yurtlarında kalmış vatandaşların ise kredi geri ödemesi 2 yıl ötelenebilmektedir.

Başvuru yapmak için, evlenmeyi düşünen ve yukarıda maddelenen şartlara uyan evlenmek isteyen çiftlerin banka şubelerine gitmesi gerekmektedir.

-          Diğer Evlilik Kredisi Alma Seçeneklerim Neler Ve Nasıl Başvurabilirim?

Şayet devletin faizsiz olarak verdiği evlilik kredisi şartlarına uymuyorsanız, birçok bankanın da evlilik durumunda verdiği destek kredileri bulunmaktadır. Devletin verdiği 10 bin liralık evlilik kredisi kapsamında Ziraat Bankası’ndan 40 bin liraya varan evlilik kredisi desteğinden faydalanabilirsiniz.

Bu krediden yararlanabilmek için, iki şekilde başvuru yapmanız mümkün. İsterseniz evlilik kredisi çeyiz hesabı açtırarak ya da ihtiyaç kredisi şeklinde kredinizi alabilirsiniz. Devlet desteği verilen anlaşmalı bankalar olan Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve Ziraat Bankası’na başvurarak en uygun geri ödeme seçeneğini seçerek faizsiz evlilik kredisi alabilirsiniz. Ayrıca, düğün kredisi adı altında diğer birçok bankada da uygun ve düşük faizli kredi paketi seçenekleri bulunmaktadır. Bu kredilerin genellikle mayıs ayında başlayıp eylül ayı sonlarına doğru bittiğini de hatırlatmakta fayda var.

Şayet yukarıda bahsedilen şartlara siz ya da eşiniz uymuyorsanız, örneğin belirtilen yaş sınırının üzerindeyseniz- bankalardan direkt olarak ihtiyaç kredisi talep edebilirsiniz. En az 2 ya da 3 aydır aktif olan bir sigortanız, aylık gelir durumunu gösteren gelir belgeniz varsa, çok fazla çaba göstermeden hızlı bir şekilde kredinizi alabilir ve düğün masraflarınızda kullanabilirsiniz. 


Etiketler: kredi kredi sorunu ihtiyaç kredisi neden kredi çıkmıyor

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!