Öğrenciler Nasıl Kredi Alır? - Kredi Denizi


İnsanların hayatları boyunca en paraya ihtiyacı olduğu dönem şüphesiz ki öğrenci olduğu dönemdir.

Evinden ve ailesinden kilometrelerce uzakta eğitimini tamamlamaya çalışırken, ihtiyaçlar ve masraflar bir türlü bitmek bilmez. 
Okul parasıymış, yurt ya da ev kirasıymış, kıyafetmiş, kitap deftermiş, kırtasiye parasıymış derken paraya olan ihtiyaç hep devam eder. Ailesinden para istemeye bir süre sonra çekinen öğrenci ya ihtiyaçlarını karşılamak için ya da belki de ailesine destek olabilmek için kredi alma yollarını araştırmaya başlar.
Devletin var olan öğrenim kredisi zaten herkesin malumu. Biz de sizler için, herkesin kolaylıkla alabildiği bu öğrenim kredisi dışında, öğrencilerin kredi alabilme yollarını araştırdık.
- Bankalar Çalışmayan Ve Sigortası Olmayan Öğrenciye Kredi Verir Mi?
Bir yandan okurken bir yandan çalışan öğrencilerin, zaten belli bir miktar aylık geliri olduğu için, bankalardan kredi alma aşamasında çok fazla bir problem yaşayacağı söylenemez. Peki, öğrenim kredisi ya da ailesinden aldığı harçlıkları dışında aylık net bir geliri olmayan, diğer bir deyişle belli bir işte çalışmayan bir öğrenci kredi başvurusunda bulunabilir mi?
Öğrenci çalışmıyorsa fakat üzerine kayıtlı mülkler varsa, aylık kira geliri varsa ailesinin de kefil olmasıyla kredi başvurusunda bulunabilir elbet. Fakat yine aylık bir gelir bildiriminde bulunulması gerekmekte. 
Bunun dışında, bankalar öğrenciye yönelik olarak “eğitim kredisi” adı altında kredi vermektedir fakat bu krediye öğrenci değil, velilerinin başvurması gerekmekte. Bu durumda veli tabii ki “ihtiyaç kredisi” adı altında da kredi alabilir fakat eğitim kredilerinin faiz oranları çok daha uygun olmaktadır. 
Peki, veliniz üzerinden eğitim kredisine ya da bireysel olarak ihtiyaç kredisine başvurduğunuzda, bankanın sizde aradığı şartlar ve sizden istediği bilgiler nelerdir? Öncelikle kredi notunuz, her kredide olduğu gibi burada da çok önemli bir etken. Daha sonra gelir beyanı, en az 2 ya da 3 ay önce başlatılmış ve hala devam eden sigorta ve varsa ipotek olarak gösterilebilecek gayrimenkullere ilişkin belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Tüm bankalar bu şekilde sert ve sıkı kredi politikaları izlemiyor olsa da, görüldüğü gibi bir öğrencinin kredi alabilmesi oldukça zor görünmektedir.
- Kredi Başvurusu Dışında Başka Seçeneklerim Var Mı? 
Hal böyle olunca, öğrenciler de nakit ihtiyaçlarını başka yollardan halletme yöntemleri bulmaya başladılar. Öğrenciye kredi verme konusunda bir hayli katı olan bankalar, kredi kartı verme konusunda oldukça rahat davranmaktadır. Kredi kartından düşük faizle nakit çekmek de hemen hemen her bankanın kredi kartında var olan bir kolaylık. Bir nevi kredi gibi düşünülebilecek bu nakit çekimini, en fazla 9 ay taksit olması koşuluyla gerçekleştirebilir ve aynı kredi ödermiş gibi aydan aya taksit taksit geri ödeyebilirsiniz.
Özellikle cep telefonlarının kredi kartına taksitle alımının yasaklanmasından sonra, kredi kartından nakit çekimine büyük rağbet olmasından dolayı, bu krediye eklenen faiz oranlarıyla oldukça yüksek miktarlarda kar eden bankalar da kredi kartı limitleri konusunda gayet cömert olmaya başlamış durumda.
Dolayısıyla limitini kolaylıkla 2 bin ya da 3 bine çıkardığınız kredi kartınızdan, düşük faizle nakit çekebilir ve 9 ayda taksit taksit geri ödeyebilirsiniz. Bu noktada, 9 ay limitini aklınızdan çıkarmamalı ve aylık ödemeniz gereken taksit tutarını iyi hesaplamalı ve faizleri de göz önüne almayı unutmamalısınız. Ayrıca, eğer ailenize bağlı bir ek kart kullanıyorsanız da, çekeceğiniz nakit kredisinin ailenizin ekstresinde görüneceğini de mutlaka göz önünde bulundurun diye uyarmadan edemeyeceğiz. 


Etiketler: kredi kredi sorunu

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!