Kredi Başvurusu İçin Tüyolar - Kredi Denizi


Günümüz pahalılığında isteklerimizi gerçeğe kavuşturabilmek için belli bir para kazanıyor olmamız gerekmektedi

Fakat bu her zaman için mümkün olamamaktadır. Bu nedenle isteklerimizden, ihtiyaçlarımızdan vazgeçmeden fakat kendimizi de altından kalkamayacağımız zorlukların içerisine sokmadan bunları gerçekleştirmenin yolları bulunmaktadır. 

İhtiyaçlarımızı karşılamak için uzun zaman beklemek ve sıkıntı çekmek yerine hız kazanan bankacılık sektöründe ve finans sektöründeki rekabet insanların kullanımına çok sayıda kredi çeşidi ile karşılık vermektedir. Bankalar zaman içerisine ihtiyaca göre kredileri sektörün içerisine kullanıma sunmaktadır.

Bankaların ihtiyaca göre kullanıma açtığı kredi çeşitlerini 7 ana başlık altında toplayabiliriz.

Bunlar;

1.       Kullanım amaçlarına göre krediler

2.       Teminata göre krediler

3.       Vadesine göre krediler

4.       Kullanıldığı yere göre krediler

5.       Kredi alıcının niteliğine göre krediler

6.       Niteliğine göre krediler

7.       Kurumsal kredilerdir.

 

Yukarıdaki kredi çeşitlerinden hangisine ihtiyacınız varsa ona göre kredibaşvurusu yapılabilmektedir.

Kredi başvurusu esnasında konu hakkında bilinmesi gerekli olan en önemli noktalardan bir tanesi hiç şüphesiz ki ihtiyacı tam olarak karşılayacak kredi başvurusunda bulunmaktır. Bunun için birden fazla sayıda banka kredi teklifleri kredi başvurusu esnasında incelenmeli ve ihtiyaca en uygun olan kredi başvurusunu bulabilmeniz gerekmektedir. Kredi başvurusu yapılacağı zaman hangi bankayla çalışma konusunda karara varıldığında geriye kalan sadece bankadan kredi almak için gerekli şartları yerine getirmek kalmaktadır.

 

Mesela ihtiyaç kredi başvurusu yapmak istiyorsunuz bunun için takip etmeniz gereken adımlar aşağıdaki gibi olacaktır.

Öncelikle bankaların ihtiyaç kredilerini incelerken karşılaştırılması gereken şartlar olacaktır. Bunlar faiz oranları, dosya masrafı, alınan komisyon miktarı, sigorta şartları sizin karşılaştırmanız sonucunda tercih edeceğiniz bankayı belirleyecektir. İhtiyacınıza ve şartlarınıza uygun olan kredi başvurusu için kredi sorgulaması ve hesaplaması yapmanıza yardımcı olacak bankaların formları ve hesaplayıcıları bulunmaktadır. Bu kredi başvurusu aşamasında bankaların tekliflerini kolay bir şekilde karşılaştırabilmenizi sağlayacak internet adresleri bulunmaktadır. Bunlar sayesinde karşılaştırmalarınızı daha görünür bir şekilde dikkatiniz dağılmadan gerçekleştirebilirsiniz.

İhtiyaç kredi başvurusu konusunda çalışacağınız bankayı netleştirdikten sonra banka kredi için sizden belgeler talep edecektir. Bu belgeler ihtiyaç kredisi için;

Krediyi almak isteyen kişiye ait olan nüfus kâğıdı fotokopisi

Gelir belgesi fotokopisi

Krediyi almak isteyen kişi ücret alarak çalışıyorsa eğer son maaşının bordrosu ya da çalıştığı iş yerindeki yetkili kişilerden alınmış olan imza sirkülerinin bulunduğu maaş yazsı

Serbest meslek ile uğraşıyorsa çalıştığı yerin vergi levhasının fotokopisi

Kredi başvurusu yapacak kişi emekli ise maaş cüzdanı

Kredi başvurusu yapacak kişinin kira geliri varsa tapu ya da kira kontratının fotokopisi

Son 3 ay içerisinde alınmış olan ikametgâh kâğıdı, elektrik, su, doğalgaz, telefon vb. abonelik şartı gerektiren faturaların asılları gerekmektedir. Fakat bazı bankalar kredi başvurusu aşamasında ihtiyaç kredisine başvuran kişiden ek olarak farklı belgeler talep edebilmektedir. Bu bankaların tamamıyla kendi aralarında farklılık gösterebilmekte fakat genel olarak bu evraklar istenmektedir.

Diğer bir durum ise kredi onaylanması ve kredinin alınabilmesi için krediyi alacak kişiye kefil olacak kişinin de başvuru belgeleri gerekmektedir. Kendinizi ve size kefil olan kişiyi zor duruma sokmamak için ileri dönük ödeme planlarınızı iyi düşünmeniz gerekmektedir.

 

Kredi başvurusu için size verilecek önemli ipuçlarından diğeri ise ihtiyaç kredi başvurusu fikri içerisindeyseniz eğer öncelikle notlu risk raporunuzu incelemeniz, kredi notunuzu öğrenmeniz krediniz hakkında bir öngörü sahibi olmanızı sağlayacaktır. Risk raporunuza ve kredi notunuza göre başvuru aşamasında ihtiyacınız olanları daha doğru bir biçimde hazırlayabilirsiniz.

 


Etiketler: kredi başvurusu

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!