İlk Defa Kredi Kullanacaklara Öneriler


Eğer ilk defa kredi çekmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birden çok konu vardır.

Bunlardan ilki ve bankalar tarafından en çok dikkat edileni kredi değerlendirme notunuzdur. Her ülkenin olduğu gibi her bireyin de harcamalarına ve ödemelerine göre belirlenen kredi notları vardır. Kredi notunuz o ana kadar yaptığınız kredi kartı borcu ödemeleri çeşitli borçlanmalarınızın geri ödemelerini kapsayacak şekilde hesaplanan bir değerlendirme notudur.

Kişilerin ödeme güçlüğü yaşamadan kredi kullanabilmeleri için hazırlanan bu kredi derecelendirme notları sizin hangi faiz oranlarıyla kaç ayda hangi miktarda kredi çekebileceğinizi belirler. Belirlenen tutarda krediyi belirlenen aylarda rahatlıkla ödeyebilmeniz için geliştirilmiş bu sistem sayesinde ihtiyacınız olan nakit miktarını tek seferde elde edebilirsiniz.

Eğer daha önceden hiçbir şekilde kredi kartı kullanmamışsanız bu durum kredi kullanmanızı güçleştirebilecek bir durumdur. Kredi notunuzun 0 olması kredi kullanmanızı güçleştirecektir. Bu nedenle herhangi bir bankadan düşük limitli bir kredi kartı alarak bu karta aylık olarak düzenli bir şekilde ödeme gerçekleştirirseniz kredi notunuz yükselecek ve kredi kullanma imkânınız doğacaktır.

Bunun dışında bir banka hesabına sahipseniz otomatik ödeme talimatı vererek ve bu otomatik ödemeleri düzenli olarak gerçekleştirerek de kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Kredi not ortalamanız gerekli düzeye yükseldiğinde rahatça kredi kullanabilirsiniz.

Kredi Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kredi kullanmadan önceliğiniz ihtiyaçlarınızdan emin olmaktır. Eğer ihtiyacınızın sizin için gerçekten gerekli olduğunu düşünüyorsanız kredi almak için başvurmanız önemlidir. Ödeyemeyeceğiniz miktarlarda kredi kullanırsanız icra cezasıyla karşılaşabilirsiniz.

Kredi çekmeden önce mutlaka karşılaştırmalı bir şekilde tüm bankaların verdiği faiz oranlarını incelediğinizden emin olun. Uygun faiz oranlarıyla kredi çekerseniz geri ödemesi de sizin için bu seviyede kolay olacaktır. Sıkıntısızca her ay ödediğiniz kredi de kredi notunuza olumlu yansıyacak, kredilerinizi rahat ödediğinizi gören bankalar yasal sınırlar çerçevesinde dilediğiniz miktarda dilediğiniz vadelerde kredi çekmenize imkân sağlayacaklardır.

Bir diğer önemli husus kredilerinizin vade gününü iyi bir şekilde seçmektir. Kredinizi maaşınızın ya da herhangi bir gelirinizin geldiği günlerden sonraki bir güne almanız önem arz eder. Böylece paranız olduğunda kredinizi rahatlıkla ödeyebilirsiniz. Kredi ödemelerinde zorlanmamanız için ödeme günlerinizi iyi belirlemeniz, bütçenizi çektiğiniz krediye uygun şekilde düzenlemeniz gerekmektedir.

Olumsuz kredi başvuruları bir diğer başvurunuzu daha da zorlaştırmaktadır. Kredi almadan önce kredi notunuzu mutlaka öğrenin. Kredi notunuz istediğiniz krediye uygunsa krediye başvurma yolunu seçin. Özellikle sözleşmenizi okuyun. Bilgilendirme dâhilinde olan durumları sorun olmayanları araştırın. Hiçbir zaman hiçbir şekilde size uymayan sözleşmelerin altına imzanızı atmayın. Bu tip bir durum yaşamanız halinde altına imzanızı attığınız her doküman ilerde sizin için büyük sorunlara yol açabilir.

Kredi çekerken size özel bir sigorta uygulanır. Sağlık durumunuz bu konuda oldukça önemlidir. Eğer ilerde kredinizi ödemenizi güçleştirebilecek herhangi bir hastalığa sahipseniz bu durumu bankaya bildirmeniz oldukça önemlidir. Bankanız sigorta poliçenizi buna göre düzenleyecek sigorta şirketi de sigortanızı bir sebeple ödeyememe riskini üzerine alacaktır. Size herhangi bir şey olduğunda kredinizi ödemek sigorta şirketinin sorumluluğundadır. Sigorta poliçenizi buna göre düzenlemek bu nedenle oldukça önemlidir. Borcunuzun yakın akrabalarınızın cebinden çıkmasını istemiyorsanız sigorta poliçenizi imzalamadan önce dikkatlice okuyun.

En önemlisi kredi kullanım esnasında sizi acele ettirmelerine izin vermeyin. Büyük bir miktar borcun altına girerken attığınız her adımdan yüzde yüz emin olun.

 


Etiketler: ihtiyaç kredisi

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!