Evlilik Kredisi Nedir? - Kredi Denizi


Özellikle yaz ayları yaklaşmaya başlayınca evlenmek üzere olan çiftleri bir telaş sarar.

Evin tutulması, davetlerin hazırlanması gelinliğe karar verilmesi, düğün yerinin seçilmesi ve en önemlisi de eşyaların alınması. Bu dönem keyifli bir koşuşturmacayı içerir ama alınmak istenilen eşyalar genelde bütçeyi aştığı için stres de yaratabilen bir duruma dönüşebiliyor. Hatta ailelere arasında gerilim de yaratabiliyor bu sorun.
Ancak bu stresli durumdan çiftler ve aileleri kurtaracak iki türde çözüm var. Birincisi, bankaların sağladığı evlilik kredisi, ikincisi ise devlet destekli evlilik kredisi.
Devlet Destekli Evlilik Kredisi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ve Maliye ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da destekleri ile evlenmek isteyen genç çiftlere kolaylık sunması bakımından devlet destekli evlik kredisi verilmeye başlandı. Gerekli koşulları sağlayan çiftlere faizsiz evlilik kredisi veriliyor. 

Devlet Destekli Evlilik Kredisi İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Bu kredi için gereken koşullar bakanlık tarafından belirleniyor. Koşullar şöyle:

Evlenecek olan çiftler 18-24 yaş arasında olmalı (Üniversite mezunu olanların yaşı 26’ya uzatılmıştır)
Türk Ceza Kanun’da yer alan ağır suçları işlememiş olmak
Evlenmek için maddi imkânı olmaması (Belgelenmesi gerekiyor.)
Daha önce evlenmemiş olmalı.

Bu şartları yerine getiren çiftlere, faizsiz, 1 yıl geri ödemeksizin 10.000 TL kredi veriliyor.  Toplam geri ödeme süresi 4 yıl olarak sınırlandırılmış. Kredi kamu bankası aracılığıyla alınabiliyor. Ayrıca çiftler evlenip ilk çocuk sahibi olursa kredi ödemesi bir yıl ötelenebiliyor. Çiftlerden herhangi biri yetimse ya da devlet yurtlarında kaldıysa kredi en az 3 yıl ötelenmek şartıyla kredi 4 yılda ödenebilmektedir.

Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Evlilik kredisi banka şubelerinden verilmektedir.

Çeyiz Hesabı Nedir Nasıl Alınabilir?

Devlet ayrıca 16 Aralık 2015’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren çeyiz hesabıyla çiftlere çeyiz hesabı adı altında yardım yapmaktadır. Çiftler öncelikle TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu açıp 3 yıl boyunca bu hesaba yatırım yapmak durumundalar. 3 yıl sonra biriken bu para hesabına devlet, birikimlerin yüzde 20’ye varan oranında ve 5000 TL ödeme yapıyor. Bu rakam, 15.000 TL’ye kadar çıkabilecek.  Hesabı kadın da, erkek de açabiliyor. Çeyiz yardımı alabilmek için 27 yaş sınırı var. Sadece 1 adet çeyiz hesabı açılabiliyor. Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca, aylık en az 100 TL, en fazla da 1000 TL yatırmak gerekiyor. Ödemeler üçer aylık olarak yapılabiliyor.  Çiftler, ilk yıl geri ödemesiz en fazla 10.000 TL ve 48 ay vade ile düşük faizli kredi alabiliyor. Evlilik tarihinden itibaren 6 ay çerisinde ilk evlilik olduğuna dair belge ve evlilik cüzdanıyla beraber bankaya başvurulması durumunda en geç iki ay içerisinde hesabın bulunduğu bankadan para alınabiliyor. 


Bankaların Verdiği Evlilik Kredisi: Devletin yanı sıra bankalar da evlilik kredisi vermekte. Bankalar başvuruda genel olarak evlilik cüzdanı, gelir belgesi ve ada kayırlı fatura istiyorlar. Krediye şube, sms, web ve telefonla başvurabiliyorsunuz. Eşler ayrı ayrı veya birlikte evlilik kredisi çekebiliyor. Vadeler 36’a aya kadar uzayabiliyor.
Görüldüğü üzere en mutlu günlerden biri olan düğün günü rahat ve huzurlu geçirebilmeniz için hem devlet, hem de özel sektör oldukça avantajlı krediler sunuyor. Eğer çiftler evlilik bütçelerini iyi belirleyebilir, birikimlerini yönlendirebilirse kendilerine en uygun kredi seçeneğini bulup, ödemelerini kolayca, daha sonraki yaşantılarını sekteye uğratmayacak şekilde ödeyebilir. Daha sonraki planda ise çocukla ilgili bütçelerini rahatça planlayabilirler. 


Etiketler: evlilik kredisi

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!