En uygun kredi veren banka hangisi? - Kredi Denizi


En uygun kredi veren banka, size en düşük faiz ve en esnek koşullarını sunabilen bankadır.

En uygun kredi veren banka, size en düşük faiz ve en esnek koşullarını sunabilen bankadır. Gerekli olduğu zaman hızlı biçimde müşteri hizmetlerine ulaşabildiğiniz, temsilcilerinizle kolay ve efektif iletişim kurabildiğiniz banka en uygun krediyi veren bankadır.

Kimi müşteriler, ödemeler konusunda hassasiyeti olmayan banka arayışındadır. Ancak bu hem mantıklı değildir, hem de kanunen mümkün değildir. Zira bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından batık kredilere karşı ciddi denetimlere tabi tutulurlar. Bankanın krediyi hangi koşullarda verdiği, geri ödemelerini ne kadar dikkatli takip ettiği gibi hususlar çok büyük önem taşımaktadır.

Geçmişte ülkemizde çok büyük bir krize sebep olan bankacılık sektörünün en büyük kusurlarından bir tanesi batık kredilerin çokluğu idi. Bankalar, istihbarat yapmadan, kontrolsüzce kredi dağıtmış ve öz kaynaklarını dahi batık kredilere harcamışlar, sonuç olarak mevduat sahiplerinin ödemelerini yapamaz hale gelmişlerdi. 2000 krizinden sonra devlet, bankacılık sektörünü ciddi bir denetim altına aldı ve kontrolsüz kredi akışına ciddi sınırlamalar getirildi.

Yani bankalar, siz ödemeyi geciktirdiğinizde, sizi aramak hatta ihtarname göndermek zorundadır. Bu banka için bir seçenek değildir. Bu nedenle arayışınız, ödeme gecikince aramayan banka olmamalıdır. Zira böyle bir banka bulunmamaktadır. Ancak elbette zaman zaman aşırı ısrarcı, tacize varan aramalar yapan bankalar da bulunmaktadır. Bu gibi durumlar BDDK yardım hatlarına başvurabilirisiniz.

En Uygun Kredi Veren Banka Hangisi konusunu faiz yönünde irdeleyecek olursak, şu anda En Uygun Kredi Veren Banka Hangisi dediğinizde, esasında cevap genel olarak çok farklı değildir. 1000 TL tutarında kredi için 12 aylık vade ile çekilecek kredi de uç noktalardaki maliyetler en fazla 1110, en az 1097TL şeklinde gerçekleşmektedir. Yani aradaki fark akıl almaz boyutlarda değildir. Rakamların böyle oluşu, BDDK’nın sektörde stabilite ve rekabeti koruma politikalarından kaynaklanmaktadır.

Yani en uygun kredi seçiminde bakacağınız tek unsur kredi faizi olmamalıdır. Zira bu unsur tek başına büyük önem taşımamaktadır.

Aslında faiz oranları bakımından fark yaratan unsur daha çok kredi tipine göre değişen faiz oranı kavramıdır. Çok sık yapılan bir hatadır ki, örneğin araç almak için tüketici kredisi çekilmektedir. Bu durum daha yüksek faiz oranları ile muhatap olmanıza sebep olur. Zira bankaların araç kredileri uyguladıklar faiz oranı, tüketici kredisine göre hayli farklıdır. Ayrıca son zamanlarda sıkça başvurulan yöntemlerden olan kredi kapama kredisi ismi verilen konsolidasyon kredileri de, muhtemelen faiz oranı bakımından daha avantajlı şartlara sahiptir.

En Uygun Kredi araştırması yaparken gözünüze bir husus çarpacaktır. Örneğin 1.26 faizli bir kredi ile, 1.49 faizli bir kredinin toplam maliyetlerinin özellikle düşük miktarlı kredilerde pek fark etmediğini görürsünüz. Yukarıda örneğini verdiğimiz 1000TL tutarındaki kredide 12 ay için bu iki bankanın maliyetleri hemen hemen aynıdır. Bunun sebebi kredi tahsis ücreti ve komisyon gideri gibi ek ücretlerin kredi tutarına eklenecek olmasıdır.

Sonuç olarak En Uygun Kredi Veren Banka Hangisi dediğimizde, muhtemelen en net cevap, en iyi hizmeti veren bankanın en ucuz banka olduğu cevabına ulaşırız. Kısa vadeli ve düşük tutarlı kredilerde faiz oranı büyük etken değilken, tahsis ücretleri ve komisyonlar ciddi kalemler haline gelmektedir.

En hızlı başvuru yaptığınız, en kolay tahsis yapan ve geri ödeme kanallarına kolayca erişebildiğiniz banka En Uygun Kredi Veren Banka olarak karşınıza çıkmaktadır. Zira geri ödeme kanalı ciddi bir problem olabilir. Bazı bankaların Atm sayısı çok azdır ve bazıları ise atm den ödeme kabul etmez. Bu koşullara da dikkat etmekte fayda vardır.


Etiketler: kredi

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!