Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Kredileri Nedir?


Günümüzde devlet ve bankalar Türk sermayesinin güçlenmesine konusuna büyük önem veriyor.

Bu anlamda kendi işini kurmak ya da büyütmek isteyen kişilere bazı destek kredileri sunuluyor. Bu devlet destekli kredilerden biri de büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kredisi. Kendi besi çiftliğini kurmak isteyen ancak sermayesi bulunmayan kişilere devlet desteği ile sunulan kredilere büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kredisi deniyor. Bu krediler genellikle hibe ve faizsiz krediler olarak öne çıkıyor. Bu kredi türünden faydalanabilmek için ilk olarak devletin talep ettiği bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Hayvanların barınma alanı, barınma arazisinin türü ve hayvan âdeti gibi konular kredi miktarının belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. 
Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kredisi, manda dâhil 10 baş ve üzerinde büyükbaşın içinde yaşadığı bir besi çiftliği kurulması istenmesi koşulunda kullandırılıyor. Türkiye’de büyükbaş hayvan yetiştiriciliği Ziraat Bankası önde olmak üzere hemen hemen her banka tarafından veriliyor. Bankaların bu alanda kredi kullanmak isteyen çiftçilerden belli başlı talepleri var. Bu talepler banka prosedürlerine göre değişiklik gösterse de hiç değişmeyen bazı şartlar bulunuyor.
İlk olarak kredi kullanmak isteyen çiftçinin kredi notunun sorunsuz olması gerekiyor. Çiftçinin daha önce başka bir banka ile sorun yaşamış olması ya da ödenmemiş borçları bulunması kredi alma ihtimalini büyük ölçüde azaltıyor. Başvuru yapan kişinin sabit bir aylık geliri olması, onu kredi anlamında daha tercih edilir bir aday yapıyor. Bununla birlikte çiftçiden bir de ipotek değeri olan mal varlığı isteniliyor. Çünkü banka da kendi mal varlığını garanti altına almak istiyor. Canlı hayvanların değeri de ipotek değeri olarak sayılabiliyor. Özellikle çiftçinin yeni bir girişimci olması durumunda ipotek mutlaka talep ediliyor. Son olarak çiftçiden diğer kredilerde de olduğu gibi nüfus cüzdanı fotokopisi, tarımsal kredi başvuru formu ve çiftçi belgesi gibi evraklar isteniyor. Bu evraklar üzerinden yapılan incelemenin neticesinde çiftçinin kredi notunun yüksek olduğu belirlenirse, çiftçi büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kredisi almaya hak kazanıyor.
Hayvancılığın Türkiye ülke ekonomisine katkı sağlayan bir meslek olması nedeniyle devlet de çiftçiye destek olmak istiyor. Bu alanda çiftçiye sunulan pek çok devlet destekli kredi türü bulunuyor. Bu kredi türleri devlet destekli hibe kredileri, Kosgeb kredileri, teşvik kredileri, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı devlet destekleri ve devlet destekli banka kredi gibi kollara ayrılıyor. Devlet bankası olan Ziraat Bankası’nın büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kredisinde çiftçinin çıkarını kollayan oldukça uygun şartları bulunuyor.
Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği işine girmeden önce detaylı bir araştırma yapılması gerekiyor. Çünkü bu iş kolunda unutulmaması ve gözden kaçırılmaması gereken çok sayıda önemli detay bulunuyor. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kredisi çiftçiye yem hazırlama ünitesi alımı, barınak yapımı ya da barınak tadilatı, traktör gibi alet ve ekipman alımı, gübre ile ilgili alet ve edevat alımı, çayır biçme makinesi alımı ya da balya makinesi alımı için finansman sağlıyor. Tabii ki büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir işletmenin edinmesi gereken alet, edevat ya da ekipman bu kadarla kalmıyor. Sonuç olarak kredi tutarı ne kadar yüksek olursa çiftçinin sermayesi de o kadar yüksek olmuş oluyor. Alınan kredi tutarı işletme finansmanı için büyük önem taşıyor. İşletmenin kendi kendisini finanse edebilmesi ve uzun vadede kazanç sağlaması adına kredi taksit ödeme faizlerinin titizlikle hesaplanması gerekiyor. Çiftçinin işletmesini zarar sokmayacak faiz oranlarının belirlenmesi uzun vadede hem işletme sahibinin hem de ülke sermayesinin kazançlı çıkmasını sağlıyor.


Etiketler: kredi haberi

Yorumlar

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!