Ara Ödemeli Kredi Nedir Ve Nasıl Hesaplanır?


Harcamalarımızın arttığı ve maaşlarımız yetersiz kaldığı dönemler olur.

Harcamalarımızın arttığı ve maaşlarımız yetersiz kaldığı dönemlerde bankaların ve devletin vermiş olduğu krediler en zor zamanımızda bize bir ferahlama sağlıyor. Uzun vadede, düşük ödemeler yaparak bütçemizi ayarlayabiliyor, hayalimizdeki bilgisayarı, evi, arabayı vb. alabiliyor, istediğimiz tatile çıkıp, evlenmek üzereysek evimizin tüm mobilya ve beyaz eşyalarını düzebiliyoruz. Bebeğimizin ilk arabası alıp, kızımızı yurtdışına üniversiteye yollayabiliyoruz.
Kredileri; Tüketici Kredisi, Konut Kredisi (Mortgage Kredisi), Ticari Kredi olarak sıralayabiliriz. Yasalar gereği tüketici kredisi sadece kişilere verilebilir. Kurum ve kuruluşlar bu krediden faydalanmaz. Tüketici kredileri, ihtiyaç kredileri olarak da bilinir. İhtiyaç kredilerinin taksitleri genelde aylık olarak, eşit taksitlerle ödenir.

İhtiyaç kredisi çeşitleri; ipoteksiz ihtiyaç kredisi türleri, eşya kredisi, eğitim kredisi, evlilik kredisi, tatil kredisi, ipotekli ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi şeklinde sıralanabilir. Kredi ödemeleri ise düzenli aylık,  Ara Ödemeli, Artan, Azalan, Balon, Esnek ödeme olarak sıralanabilir.
Ara Ödemeli Kredi Prosedürü Nasıldır?

Devlet ya da bankalar tarafından sunulan kredi geri ödemeleri genel olarak aylık olarak hesaplanır. Normal taksit ödemeleriniz dışında, belirli dönemlerde yapılan fazladan kredi ödemesine ara ödeme denir. Örneğin belirli dönemlerde her zamankinden daha fazla bir gelir (prim, ikramiye, ek gelir, dönemlik kira, tarım, turizm gibi dönemlik çalışma şartlarına sahipseniz) elde ediyorsanız, bu dönemde daha fazla ödeme yapabilirsiniz. Bu dönemde, aylık taksit tutarları, belirli periyodlarda ara ödemeler şeklinde farklı tutarlarda girilen ödeme planlarıyla ödenecek şekilde düzenlenir. Ara ödemeleri belli bir dönemde değil, düzensiz (değişken) bir şekilde de yapabilirsiniz. Bu dönemde ara ödemeler ve taksit tutarlarının serbestçe belirlenebildiği bir ödeme tablosuyla ödeme yapılır.

Bankalar düzenli ara ödemeleri genelde 3,6 ve 12 aylık olarak planlar. Ev kredisi ödemelerinde, 120 aya varan vadelerden yararlanılabilir. Bu ödemelerle kredi taksit tutarı ve toplam faiz ödemelerinde azalma olmaktadır. Bazı bankalar bunu komisyon almadan da sunmaktadır. 

Ara Ödemeli Kredi Kimler İçin Uygundur?
Bu krediler, özellikle yılın bazı bölümlerinde normal gelirinden daha fazla gelir elde edenler, kredi tutarı ve faiz yükünü düşürmek isteyenler faydalanır.  Özellikle mortgage ev kredisi ödemelerinde, ödemeler yüksek olduğu için bu tarz ara ödemelerle yük hafifletilmesi çok tercih edilen bir yöntemdir. 

Ara Ödemede Anapara Borcunda Azalma Olur
Ara ödemeyle ilgili bir yanlış anlaşılma ara ödemenin toplam borçtan düşüleceği yanılgısıdır.  Normalde ödenen aylık kredinin içinde faiz, anapara, KKDF ve BSMV gibi farklı kalemler bulunur. Bu kalemler, her ödemede farklı yüzdelerle yer aldığı için aylık taksitler sabit kalır. Ara ödemede ise ödeme toplam anapara borcundan düşülür. Bu aşamada daha önce yapılmış anapara ödeme miktarları önem kazanır.  Karışık gibi görünse de krediler üzerine hazırlanmış web sitelerinin ya da bankaların web sitelerinde kredi hesaplama aracı kullanılarak ara ödemeden sonra kalacak borcunuzu hesaplayabilirsiniz. 

Hangi Bankalar Ara Ödemeli Kredi Veriyor?
Günümüzde birçok banka ara ödemeli kredi kolaylığını sunmaktadır. Ara ödemeli kredi veren bankalardan bazıları şunlardır: Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Tekstilbank, Denizbank, Finansbank, İş Bankası, Halkbank, ING Bank, Ziraat Bankası, ICBC, Fibabanka, TEB, Vakıfbank, Şekerbank, Odea Bank, Bankpozitif, HSBC, Burgan Bank.




Etiketler: kredi başvurusu

Kategoriler

Etiketler:

abd acil nakit acil para akbank Akbank Konut Kredi Faizleri Akbank Konut Kredi Faizlerini Düşürdü Akbank Konut Kredisi akbank kredi akbank kredi başvurusu Akbank Kredi Başvurusu İnternetten Nasıl Yapılır? akbank kredi hesaplama Akbank Kredi İçin Faiz Oranları akbankkobi albarakaturk Altın Altın destekli ETF Altın Fiyatları banka kartı banka kredileri karşılaştırma Banka Kredisi bankacılık Bankalar Bayram Kredisi bireysel krediler Birikim Bitcoin Bitcoin Kaybı Bitcoin Kaybı Devam Ediyor borç kapama cep telefonu çin Denizbank Faiz Oranları denizbank iletişim Denizbank İnternet Bankacılığı Denizbank İnternet Sitesi denizbank kredi denizbank kredi başvurusu Denizbank Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? denizbank kredi hesaplama Denizbank Kredi Türleri Nelerdir? Denizbank Kredileri Denizbank Şubeleri Dolar Dolar TL Arasında Düşüş emekli en kolay kredi en uygun kredi erken kredi kapama erken kredi kapatma Esnafa en hızlı kredi Denizbank evlilik kredisi faturalı hat faturalı hatlara kredi faturalı hatlara nakit faturalı hatta nakit faturaya kredi faturaya nakit fazla başvuru forex garanti kira gerekli belgeler guvenlikira hızlı kredi ihtiyaç kredisi ingbank İthalat ithiyaç kredisi kira sigortası kiramguvende konut kredisi kredi kredi başvurusu Kredi çekmek Kredi danışmanlığı kredi denizi kredi erken kapama kredi erken kapama hesaplama kredi faiz hesaplama kredi faizi kredi faizi hesaplama kredi haberi kredi hesplama kredi kapama kredi kapama hesaplama kredi kapatma kredi kapatma hesaplama kredi kartı kredi masrafları kredi notu Kredi Puanı Nasıl Yükseltilir? Kredi Puanı Nedir? kredi sorunu kredim benim kuveytturk LPG mortgage n kolay kredi neden kredi çıkmıyor Petrol seçim araçları seçim çalışmaları seçim otobüsü sigorta sigortalı kira sms kredi sss taşıt kredisi Taşıt kredisi Denizbank tefeci Ticaret TL uygun kredi web kredi yapıkredi
Fırsatlardan haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakınız!